CHRUPIĄCE NALEŚNIKI Z SEREM
Ciasto na naleśniki, na pewno każdy ma swój sprawdzony przepis. U mnie ma konsystencję rzadkiej śmietany.
Masa serowa;
1/2 kg serka z wiaderka
2 jaja
pasta waniliowa 1 łyżka
2/3 szklanki cukru pudru
Ser, jaja, cukier i esencję mieszamy. Masę zawijamy w naleśnik. Tak przygotowane naleśniki pieczemy na patelni z obu stron, aż do zarumienienia na maśle klarowanym. Są bardzo smaczne i chrupiące.
Często takie robię, dodaję rodzynki, lecz w tych są one zbyteczne. Smak i zapach esencji waniliowej wystarczy. W smaku są jedwabiste a masa jest gładka, prawdziwa rozkosz dla podniebienia.
Smacznego.
Właśnie podobne robiłam w piątek:)))pozdrawiam serdecznie:))
OdpowiedzUsuńWyglądają kusząco.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
Apetyczne naleśniki !!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńPyszna klasyka w chrupiącej wersji. Chętnie poczęstowałabym się takim naleśnikiem:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam naleśniki w takim wydaniu. ��
OdpowiedzUsuńlubię bardzo takie nalesniki
OdpowiedzUsuńNajbardziej lubię naleśniki właśnie z serem :) Mniam!
OdpowiedzUsuńUwielbiam naleśniki pod każdą postacią :)
OdpowiedzUsuń