MIGDAŁY PRAŻONE Z CUKREM
Chrupiące, słodkie migdały uprażone w cukrze.
Składniki;
1 szklanka migdałów
3 łyżki cukru
Migdały moczymy godzinę w wodzie, powinna być ciepła i w takiej ilości, aby zakryła migdały.
Ułatwi to nam zdjęcie gorzkiej skórki. Na patelnię wlać 1/2 szklanki wody i wsypać 3 łyżki cukru. Podgrzewać cały czas mieszając. Gdy cukier rozpuści się dodać obrane migdały. Podgrzewać na małej mocy palnika i mieszać, aż nasiona staną się suche, a cukier przywrze do nich. Gdy będziemy prowadzić dłużej tą czynność, będą bardziej zarumienione. To już kwestia gustu i smaku.
Smacznego.
Bardzo smakowicie wygląda 😀👌 Bardzo fajna przekąska 😉
OdpowiedzUsuńPozdrawiam gorąco i życzę Tobie miłego i pozytywnego dnia 😘😊🤚
Patryk
Wow, jeszcze nie jadłam takich migdałów.
OdpowiedzUsuńUwielbiam migdały. Muszę spróbować w takiej wersji.
OdpowiedzUsuńMigdały uwielbiam w każdej postaci
OdpowiedzUsuń