czwartek, 14 lipca 2022

Migdały prażone z cukrem


  MIGDAŁY PRAŻONE Z CUKREM




Chrupiące, słodkie migdały uprażone w cukrze. 

Składniki;

1 szklanka migdałów 

3 łyżki cukru


Migdały moczymy godzinę w wodzie, powinna być ciepła i w takiej ilości, aby zakryła migdały.

 Ułatwi to nam zdjęcie gorzkiej skórki. Na patelnię wlać 1/2 szklanki wody i wsypać 3 łyżki cukru. Podgrzewać cały czas mieszając. Gdy cukier rozpuści się dodać obrane migdały. Podgrzewać na małej mocy palnika i mieszać, aż nasiona staną się suche, a cukier przywrze do nich. Gdy będziemy prowadzić dłużej tą czynność, będą bardziej zarumienione. To już kwestia gustu i smaku.

Smacznego.







4 komentarze:

  1. Bardzo smakowicie wygląda 😀👌 Bardzo fajna przekąska 😉

    Pozdrawiam gorąco i życzę Tobie miłego i pozytywnego dnia 😘😊🤚
    Patryk

    OdpowiedzUsuń
  2. Wow, jeszcze nie jadłam takich migdałów.

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam migdały. Muszę spróbować w takiej wersji.

    OdpowiedzUsuń
  4. Migdały uwielbiam w każdej postaci

    OdpowiedzUsuń