OGÓRKI MAŁOSOLNE
Pyszne ogórki kiszone do jedzenia na bieżąco. Są gotowe do jedzenia już po dwóch dniach kiszenia.
1 litr wody
1 łyżka soli
świeży koper
6 dużych ząbków czosnku
słój 5-cio litrowy
ogórki - tyle ile wejdzie do słoja
Wodę zagotować ze solą, a następnie ochłodzić. Do słoja wrzucić przekrojone na pół ząbki czosnku i dwie łodygi kopru. Ogórki dość ciasno powkładać. Wlać osoloną wodę. Po dwóch dniach jeżeli jest ciepło są gotowe do spożycia.
Smacznego.
Bardzo lubię takie ogórki.
OdpowiedzUsuńMałosolne obowiązkowe, pycha :D
OdpowiedzUsuńJa wolę tradycyjne kiszone ogórki.
OdpowiedzUsuńOgórki, szczególnie kiszone są fantastycznym dodatkiem do wielu potraw np. rolad, ale również do wielu sałatek i surówek. Bardzo prosty i fajny przepis na ogórki małosolne.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie i życzę Tobie miłego i pozytywnego dnia,
Patryk
uwielbiam malsolne
OdpowiedzUsuń