NALEŚNIKI NA MLEKU MIGDAŁOWYM Z SEZAMEM
Naleśniki te są chrupiące i na prawdę pyszne - polecam.
Składniki ;
500 ml mleka migdałowego
2 łyżki sezamu
2 jaja
1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
1/3 łyżeczki soli
olej kokosowy do smażenia
Mleko migdałowe, mąkę, jaja, sól mieszamy w blenderze. Dodajemy ziarna sezamu. Smażymy na oleju kokosowym.
Smacznego.
Uwielbiam naleśniki ale takich jeszcze nie jadłam.Pewnie są przepychota😊
OdpowiedzUsuńTakich naleśników jeszcze nie jadłam. Mniam.
OdpowiedzUsuńWow, ładnie wyszły Tobie te naleśniki 😊👍 🥞 Fantastyczny pomysł z użyciem napoju migdałowego do zrobienia ciasta naleśnikowego. Jestem ciekaw, jak one smakują.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Cię serdecznie i życzę Tobie miłego i słonecznego dnia 🥰🤗
Patryk
Idealne do owoców i twarożku!
OdpowiedzUsuńciekawa jestem smaku takich naleśników
OdpowiedzUsuń