niedziela, 31 lipca 2022

Naleśniki na mleku migdałowym z sezamem


 NALEŚNIKI NA MLEKU MIGDAŁOWYM Z SEZAMEM




 Naleśniki te są chrupiące i na prawdę pyszne - polecam.

Składniki ;

500 ml mleka migdałowego

2 łyżki sezamu

2 jaja

1 i 1/2 szklanki mąki pszennej

1/3 łyżeczki soli

olej kokosowy do smażenia

Mleko migdałowe, mąkę, jaja, sól mieszamy w blenderze. Dodajemy ziarna sezamu. Smażymy na oleju kokosowym. 


Smacznego.




5 komentarzy:

  1. Uwielbiam naleśniki ale takich jeszcze nie jadłam.Pewnie są przepychota😊

    OdpowiedzUsuń
  2. Takich naleśników jeszcze nie jadłam. Mniam.

    OdpowiedzUsuń
  3. Wow, ładnie wyszły Tobie te naleśniki 😊👍 🥞 Fantastyczny pomysł z użyciem napoju migdałowego do zrobienia ciasta naleśnikowego. Jestem ciekaw, jak one smakują.

    Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę Tobie miłego i słonecznego dnia 🥰🤗
    Patryk

    OdpowiedzUsuń
  4. ciekawa jestem smaku takich naleśników

    OdpowiedzUsuń