GALETTE Z PIECZARKAMI
Po przygotowaniu pierogów, zostało mi ciasto. Wymyśliłam taką oto propozycję, bardzo smaczną.
Farsz;
Kilka pieczarek
Ser żółty
2 jajka
Cebula
Oliwa do smażenia
4 łyżki śmietany
Sól
Pieprz
Ciasto rozwałkuj na okrągły placek
Pieczarki pokroj i podsmaż z cebulą, dopraw do smaku. Jaja roztrzep w śmietanie dosòl, popieprz.
Piekarnik rozgrzej do 180*
Na ciasto nałóż podsmażoną cebulkę z pieczarkami. Brzegi ciasta lekko zagnij, nie dociskaj.
Na farsz umieść śmietanę wymieszaną z jajkami. Posyp startym serem żółtym.
Piecz 20 minut.
Smacznego.

Świetny pomysł.
OdpowiedzUsuńFajny pomysł :) Nie wpadłabym na to :)
OdpowiedzUsuńPrzepis zapowiada się naprawdę ciekawie. Chętnie go wypróbuję.
OdpowiedzUsuńciekawy przepis
OdpowiedzUsuńAleż to musi być pyszne!
OdpowiedzUsuńSuper pomysł ^_^
OdpowiedzUsuńSuper pomysł, pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńPomysł świetny a tarta wygląda mega apetycznie!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam cieplutko 🍁🍂🌻
Jak z pierogów zostaje ciasto, to się je mrozi... a potem nic się z niego nie robi :D Więc lepiej wykorzystać je od razu do tarty :D
OdpowiedzUsuńTutaj nazwalibyśmy to ciastem lub galette, ponieważ ma bardziej rustykalny kształt, gdyż nie używa się formy.
OdpowiedzUsuńUścisk
Idealnie na najbliższy weekend, ale pieczarki zamienię na gąski zielonki :)
OdpowiedzUsuńSzybki i smaczny pomysł na wykorzystanie nadmiaru pierogowego ciasta:-)
OdpowiedzUsuńRewelacyjny pomysł zero waste!
OdpowiedzUsuńO matko :o To musi być genialne :o W weekend będę robić.
OdpowiedzUsuńMiłego dnia :)
Angelika
To musi być przepyszne. Uwielbiam pieczarkowy, żółty ser....
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie
Super pomysł . Często mi zostaje ciasto z pierogów. Udanego weekendu 🍄🍁🍁🍄
OdpowiedzUsuńO rany, jakbym miał takie ciasto z pierogów, to mógłbym próbować zrobić takie cudo 😃
OdpowiedzUsuńFantazyjna pizza z tego wyszła. Palce lizać.
OdpowiedzUsuńYou've made the most of the dough by using it with a fantastic filling. I'm sure it was a hit when you shared it at the table.
OdpowiedzUsuńHappy Tuesday.
Pomysłowo... i jak apetycznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńWow, to wygląda niesamowicie wybornie. Wspaniałe i kreatywne podejście w kuchni. Wykorzystanie czegoś, co zostało. Super pomysł! 👍😊
OdpowiedzUsuńWykorzystam przepis jak tylko kupię nową kuchenkę :) Twoje gallette wygląda cudownie. Palce lizać. Kocham jeść takie rzeczy.
OdpowiedzUsuń