MUFFINY MARCHEWKOWO BANANOWE
2 jaja (M)
4 dojrzałe średnie banany (trzy do ciasta, jeden na wierzch)
3 średnie marchewki
220 g. mąki pszennej
180 g. masła
płaska łyżeczka sody
duża łyżka cukru z wanilią
Rozgnieć widelcem trzy banany. Masło roztop i wlej do miazgi bananowej. Dodaj jaja, startą na drobnych oczkach marchew, cukier waniliowy oraz przesianą z sodą mąkę.
Składniki wymieszaj łyżką. Dołożyłam dwa czekoladowe cukierki michałki, pokruszyłam je w palcach. Można również dołożyć groszki czekoladowe, lub dwie kosteczki czekolady gorzkiej lub mlecznej. Nie jest to konieczne, ale ze swojej strony polecam.
Surową masę przełóż do foremek, do każdej porcji wbij po kawałku banana.
Piecz w 170* 30 minut w przypadku muffin lub 40 minut w formie do keksów.



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz