Danie świetnie sprawdza się na przyjęciach. Ubarwia stół, poza tym jest na prawdę smaczne.
Gotowe usmażone krążki, można ułożyć na kromkach z ciemnego pieczywa.
Polecam.
JAJA SADZONE W PAPRYCE
czerwona papryka
surowe jajka tyle sztuk, ile krążków papryki
sól do smaku
pieprz czarny świeżo mielony
szczypiorek do posypania
Przygotuj dobrą nieprzywierającą patelnię
Paprykę myjemy i kroimy na krążki. Im mniejszy tym musi być wyższy, aby jajko nie wylało się za zewnątrz.
Krążki papryki smażymy na początku, przez krótką chwilę same. Dzięki temu przywrą do patelni.
W każdy wbijamy surowe jajko, solimy i pieprzymy.
Przykrywamy pokrywką, aby szybciej się ścięły.
Smacznego.
A jak ładnie wyglada... wiosennie ;)
OdpowiedzUsuńświetna propozycja
OdpowiedzUsuńwyglada bardzo smacznie !!!!
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczne jedzonko!
OdpowiedzUsuńMiłego świętowania:)
Świetnie wygląda!Wspaniały pomysł.
OdpowiedzUsuńBardzo lubię pieczone bułeczki z jajkiem :) Takie jaja w papryce również są przepyszne :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Patryk
takie proste, ale zawsze efektowne <3 <3 co w tym jest, ze wszyscy "jemy oczami" :) a jak co ładnie i paetycznie wyglda to aż się czlowiek uśmiecha :)
OdpowiedzUsuńJejku ale fajne danie. Chętnie bym zjadła, zresztą chyba muszę coś zjeść bo przeczytałam jajka sadzone w panierce hihi :)
OdpowiedzUsuńŚwietna forma serwowania sadzonych jaj. Super:)
OdpowiedzUsuńPięknie się prezentują :)
OdpowiedzUsuńWow, nigdy nie jadłam takich jaj.
OdpowiedzUsuńPysznie :) U mnie wczoraj również były tak zrobione jajka, tylko dodatkowo jeszcze w towarzystwie szparagów.
OdpowiedzUsuńPyszne i jakie efektowne :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł z tymi jajkami :)
OdpowiedzUsuńLubimy takie jajka, kiedyś robiłyśmy je dość często :D
OdpowiedzUsuń