Tak przygotowany twarożek mogę jeść i jeść. Jest na prawdę smaczny i gorąco polecam.
TWAROŻEK ŚMIETANKOWY
300 g. twarogu półtłustego
2 łyżki cukru
200 g. śmietanki 30%
Twaróg należy zgnieść widelcem, dosypać cukier i dobrze wymieszać.
Śmietankę 30% ubić na sztywno. Do twarogu dodać maliny, można dodać również inne owoce świeże, sezonowe.
Ubitą Śmietankę delikatnie połączyć ze zgniecionym twarogiem.
Smacznego.
Musi być pyszny, dawno czegoś podobnego nie jadłam, czas nadrobić.
OdpowiedzUsuńDzisiaj też będę jadła twarożek ale ze szczypiorkiem.
OdpowiedzUsuńteż lubimy takie twarożki ale nie dajemy śmietany a jogurt naturalny. Świetnie smakują na słodko i wytrawnie :D
OdpowiedzUsuńZawsze jem twaróg tradycyjnie: ze szczypiorkiem i rzodkiewką, ale Twoja wersja" na słodko" bardzo mi się podoba
OdpowiedzUsuńBardzo lubię wszelkie smarowidełka te wytrawne i słodkie też :)
OdpowiedzUsuńBardzo pysznie :)
OdpowiedzUsuńTwarożek na słodko zawsze smakuje wyśmienicie :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Patryk