Jajecznica z dodatkiem natki pietruszki, szczypiorkiem i kiełkami z rzodkiewki.
Kiełki kupuję w postaci nasion i sama sieję. Z rzodkiewki, mają ostry smak i dodają daniu pikantnego smaku.
ZIELONA JAJECZNICA
6 jaj
łyżka masła
natka pietruszki w/g uznania
szczypiorek
kiełki rzodkiewki
sól do smaku
odrobina czarnego pieprzu
Do podsmażonych na maśle jaj dodać pokrojoną natkę pietruszki, szczypiorek i kiełki. Doprawić do smaku. Smażoną jajecznicę dekorujemy również kiełkami.
Smacznego.
Ale mi narobiłaś ochoty na jajecznicę.
OdpowiedzUsuńCudnie wygląda :)
OdpowiedzUsuńPoproszę porcję takiej jajecznicy... z dodatkowym szczypiorkiem. Mniam :))
OdpowiedzUsuńZielona i wiosenna a jak ładnie podana ;)
OdpowiedzUsuńHmm, fajnie wygląda ale ja nie jem jajecznicy.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
Ale super kiełki! Też zastanawiamy się nad własną produkcją bo jak na razie ciągle rzeżuchę siejemy :P
OdpowiedzUsuńmoja ukochana potrawa;)
OdpowiedzUsuńz pietruszką jeszcze nie robiłam, musi być pysznie:)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł na śniadanie, w weekend wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńMoje weekendowe śniadanie :)
OdpowiedzUsuńŚniadanko idealne! <3
OdpowiedzUsuńUwielbiam taką jajecznicę z dodatkiem kiełków :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Patryk