poniedziałek, 21 maja 2018

Zielona jajecznica


Jajecznica z dodatkiem natki pietruszki, szczypiorkiem i kiełkami z rzodkiewki.
Kiełki kupuję w postaci nasion i sama sieję. Z rzodkiewki, mają ostry smak i dodają daniu pikantnego smaku.



ZIELONA JAJECZNICA






6 jaj
łyżka masła
natka pietruszki w/g uznania
szczypiorek
kiełki rzodkiewki
sól do smaku
odrobina czarnego pieprzu


Do podsmażonych na maśle jaj dodać pokrojoną natkę pietruszki, szczypiorek i kiełki. Doprawić do smaku.  Smażoną jajecznicę dekorujemy również kiełkami.

Smacznego.



12 komentarzy:

  1. Ale mi narobiłaś ochoty na jajecznicę.

    OdpowiedzUsuń
  2. Poproszę porcję takiej jajecznicy... z dodatkowym szczypiorkiem. Mniam :))

    OdpowiedzUsuń
  3. Zielona i wiosenna a jak ładnie podana ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Hmm, fajnie wygląda ale ja nie jem jajecznicy.
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ale super kiełki! Też zastanawiamy się nad własną produkcją bo jak na razie ciągle rzeżuchę siejemy :P

    OdpowiedzUsuń
  6. z pietruszką jeszcze nie robiłam, musi być pysznie:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Super pomysł na śniadanie, w weekend wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Uwielbiam taką jajecznicę z dodatkiem kiełków :)

    Pozdrawiam,
    Patryk

    OdpowiedzUsuń