piątek, 25 maja 2018

Roladki z surową szynką


Roladki są smaczne i chrupiące. Polecam jako przekąskę lub jako danie główne.
To też sposób na wykorzystanie ziemniaków pozostałych z poprzedniego dnia.


ROLADKI Z SUROWĄ SZYNKĄ 
































6 średnich ziemniaków
10 plastrów surowej szynki
dwie kulki sera mozzarella (w zalewie po 220 g.)


Dodatkowo;
sól i pieprz czarny do ziemniaków



Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i utłuc. Doprawić do smaku pieprzem.
Na plaster szynki kładziemy ziemniaki, w środek pokrojony w słupki ser mozzarella.
Zawijamy.
Wkładamy do nagrzanego do 200* piekarnika. Grzanie od góry rożen. Pieczemy ok. 10 minut, do zarumienienia szynki.


Smacznego.


21 komentarzy:

  1. Roladki wyglądają pysznie :-) super pomysł :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. To mi się podoba, szybko, prosto i smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie jadłam, ale wygląda bardzo apetycznie i prosto, mniam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ooo jaki ciekawy pomysł na roladki, super! :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Wyglądają pięknie i są na pewno przepyszne:))Pozdrawiam serdecznie:)))

    OdpowiedzUsuń
  6. Kocham potrawy z ziemniaków, więc roladkami zajadałabym się bez opamiętania:)

    OdpowiedzUsuń
  7. pyszna przystawka, choć i na obiad się sprawdzi :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Ciekawe danie :) Proste, a wygląda fajnie, więc można serwować gdy wpadną goście :)

    OdpowiedzUsuń
  9. mókj Luby by wcinal z chęcią na kolację :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Ale fajny pomysł. Smacznie i nic się nie marnuje!

    OdpowiedzUsuń
  11. Nie lubię ziemniaków z poprzedniego dnia ale Twoje danie wygląda bardzo smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  12. fajny pomysł:)
    można wykorzystać też resztki ziemniaków z obiadu:)

    OdpowiedzUsuń
  13. Świetna i łatwa do zrobienia przekąska :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Fajnie i apetycznie się prezentują :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Uwielbiam rolady :) Pysznie wyglądają roladki z szynką :)

    Pozdrawiam serdecznie,
    Patryk

    OdpowiedzUsuń