Roladki są smaczne i chrupiące. Polecam jako przekąskę lub jako danie główne.
To też sposób na wykorzystanie ziemniaków pozostałych z poprzedniego dnia.
ROLADKI Z SUROWĄ SZYNKĄ
6 średnich ziemniaków
10 plastrów surowej szynki
dwie kulki sera mozzarella (w zalewie po 220 g.)
Dodatkowo;
sól i pieprz czarny do ziemniaków
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i utłuc. Doprawić do smaku pieprzem.
Na plaster szynki kładziemy ziemniaki, w środek pokrojony w słupki ser mozzarella.
Zawijamy.
Wkładamy do nagrzanego do 200* piekarnika. Grzanie od góry rożen. Pieczemy ok. 10 minut, do zarumienienia szynki.
Smacznego.
Wyglądają apetycznie. Mniam.
OdpowiedzUsuńBardzo smakowite roladki :)
OdpowiedzUsuńRoladki wyglądają pysznie :-) super pomysł :-)
OdpowiedzUsuńZgrabnie zawiniete :)
OdpowiedzUsuńTo mi się podoba, szybko, prosto i smacznie :)
OdpowiedzUsuńNie jadłam, ale wygląda bardzo apetycznie i prosto, mniam :)
OdpowiedzUsuńOoo jaki ciekawy pomysł na roladki, super! :D
OdpowiedzUsuńWyglądają pięknie i są na pewno przepyszne:))Pozdrawiam serdecznie:)))
OdpowiedzUsuńKocham potrawy z ziemniaków, więc roladkami zajadałabym się bez opamiętania:)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy pomysł :)
OdpowiedzUsuńpyszna przystawka, choć i na obiad się sprawdzi :)
OdpowiedzUsuńfajny pomysł
OdpowiedzUsuńBardzo smaczna przekąska :)
OdpowiedzUsuńCiekawe danie :) Proste, a wygląda fajnie, więc można serwować gdy wpadną goście :)
OdpowiedzUsuńmókj Luby by wcinal z chęcią na kolację :)
OdpowiedzUsuńAle fajny pomysł. Smacznie i nic się nie marnuje!
OdpowiedzUsuńNie lubię ziemniaków z poprzedniego dnia ale Twoje danie wygląda bardzo smakowicie :)
OdpowiedzUsuńfajny pomysł:)
OdpowiedzUsuńmożna wykorzystać też resztki ziemniaków z obiadu:)
Świetna i łatwa do zrobienia przekąska :)
OdpowiedzUsuńFajnie i apetycznie się prezentują :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam rolady :) Pysznie wyglądają roladki z szynką :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie,
Patryk