BROWNIE
Brownie moje ulubione mocno czekoladowe ciasto. Przygotowanie jest bardzo proste i uprzedzam- znika jeszcze ciepłe.
składniki na formę 20/30
200 g. masła
140 g. mąki
200 g. czekolady gorzkiej 65%
3 jaja
200 g. cukru
szczypta soli
Masło roztopić, ale nie zagotować. Dodać do niego połamaną czekoladę, mieszać, aż powstanie czekoladowy sos. W oddzielnej misce zmiksować na puch jaja z cukrem. Połączyć z wystudzonym sosem. Dodać przesianą mąkę i sól.
Ciasto piec 35 min. w 160*
Smacznego.
Dawno nie jadłam takiego ciasta. Pychota.
OdpowiedzUsuńFajnie wygląda i jest pyszne:)))Pozdrawiam serdecznie:))
OdpowiedzUsuńWygląda i na pewno smakują pysznie.
OdpowiedzUsuńZapowiada się bardzo kusząco:)
OdpowiedzUsuńO mniam, ale bym zjadła teraz takie brownie :)
OdpowiedzUsuńJuż cieknie mi ślinka na widok brownie. Obłędnie wygląda.
OdpowiedzUsuńDziękuję za odwiedziny i bardzo serdecznie pozdrawiam:)
Adoro il cioccolato e questa torta fa per me.
OdpowiedzUsuń