niedziela, 29 sierpnia 2021

BROWNIE

 

BROWNIE




Brownie moje ulubione mocno czekoladowe ciasto. Przygotowanie jest bardzo proste i uprzedzam- znika jeszcze ciepłe.

składniki na formę 20/30

200 g. masła
140 g. mąki
200 g. czekolady gorzkiej 65%
3 jaja
200 g. cukru
szczypta soli

Masło roztopić, ale nie zagotować. Dodać do niego połamaną czekoladę, mieszać, aż powstanie czekoladowy sos. W oddzielnej misce zmiksować na puch jaja z cukrem. Połączyć z wystudzonym sosem. Dodać przesianą mąkę i sól.

Ciasto piec 35 min. w 160* 

Smacznego.






7 komentarzy:

  1. Dawno nie jadłam takiego ciasta. Pychota.

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajnie wygląda i jest pyszne:)))Pozdrawiam serdecznie:))

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda i na pewno smakują pysznie.

    OdpowiedzUsuń
  4. O mniam, ale bym zjadła teraz takie brownie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Już cieknie mi ślinka na widok brownie. Obłędnie wygląda.
    Dziękuję za odwiedziny i bardzo serdecznie pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Adoro il cioccolato e questa torta fa per me.

    OdpowiedzUsuń