PYSZNE, PACHNĄCE I LEKKO KRUCHE CIASTECZKA KOKOSOWE
Z podanych składników upieczesz 40 sztuk ciasteczek.
250 g. margaryny
85. g cukru
320 g. mąki pszennej
1.2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
50 g. wiórków kokosowych
Mąkę przesiej z proszkiem i sodą, odstaw. W osobnym naczyniu umieść margarynę wstaw ją na kilkanaście minut do mikrofalówki, aby była miękka. Następnie dosyp do niej cukier i wymieszaj łyżką. Do margaryny z cukrem wsyp całą mąkę i wiórki kokosowe. Teraz przejdź do mieszania mikserem ok. 3 minuty. Piekarnik nastaw do temp. 175*. Formę wyłóż papierem do pieczenia. Z ciasta formuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Następnie spłaszcz każdą. Piecz 12-15 minut, do momentu lekkiego zarumienienia.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz