czwartek, 22 czerwca 2023

Czerwona kapusta zasmażana


Danie z kapusty czerwonej z dodatkiem ostrego salami i przypraw. Nie masz pomysłu na zużycie główki czerwonej kapusty ? Oto on. 

 Składniki;

Mała główka kapusty czerwonej

200 g. salami peperoni

Średnia biała cebula

1 płaska łyżka papryki słodkiej

1 łyżeczka suszonego czosnku niedźwiedziego

2 liście laurowe

2 łyżki oliwy 

pieprz czarny świeżo mielony

sól

Przygotowanie;

Kapustę poszatkuj, włóż do garnka podlej wodą i oliwą. Posól i gotuj, W trakcie podgrzewania dołóż wszystkie przyprawy. Salami pokrój w kostkę, cebulę pokrój. Oba składniki lekko podsmaż na patelni. Podsmażone dołóż do gotującej się kapusty. Do smażenia cebulki ze salami możesz również dolać odrobinę oliwki. Gdy wszystko razem znajdzie się w jednym garnku, gotuj mieszając, dopraw do smaku.


Smacznego.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz