BATONIKI Z MASŁEM
ORZECHOWYM
Pyszne batoniki z masłem orzechowym niesolonym. Są łatwe w zrobieniu. Polewa czekoladowa u mnie musiała być obowiązkowo. Użyłam czekolady mlecznej i pasty kokosowej. Masę batonikową wyłożyłam do małej foremki 15/10 cm.
Przygotuj;
300 g. masła orzechowego
80 g. mąki owsianej lub zmiel płatki
80 ml. miodu
szczypta soli
Na polewę;
50 g. czekolady mlecznej
2 łyżki pasty kokosowej
Masło orzechowe, mąkę owsianą, sól i miód umieść w misce. Dokładnie wymieszaj łyżką. Jeśli masz miód gęsty, włóż go do mikrofalówki, lub umieść w ciepłej kąpieli wodnej. Dobrze żeby był płynny. Wymieszaną masę przełóż do foremki, nakryj folią i umieść w lodówce na co najmniej godzinę.
Czekoladę i pastę kokosową rozpuść w kąpieli wodnej. Zimną masę pokrój i polej czekoladą.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz