CIASTO MIGDAŁOWE
BEZ GLUTENU
Ciasto upiekłam na mące migdałowej. Jest ono doskonałą propozycją dla osób będących na diecie bezglutenowej i bez laktozy.
Przygotuj;
200 g. maki migdałowej
4 jaja
150 g. cukru
skórka z jednej cytryny
cukier puder do posypania
Cytrynę wymyj i nożem usuń żółtą część skórki. Następnie dobrze poszatkuj ją nożem.
Jaja wbij do miski, dodaj cukier i miksuj, aż masa będzie jasna. Dołóż skórkę z cytryny i mąkę migdałową. Mąkę kupuję w sklepie internetowym Skworcu.pl
Wszystko razem wymieszaj szpatułką. Surowe ciasto wylej do formy o wymiarach 20/20 wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 30 min. w 150*C opcja góra -dół.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz