POMIDORKI CHERRY PIECZONE Z FETĄ
Ser feta pieczony z pomidorkami cherry, może mieć zastosowanie jako danie główne, dodatek do sałatek lub po zmiksowaniu, możemy użyć takiej pasty do makaronów i zapiekanek.
500 g. pomidorków cherry
3 łyżki oliwy z oliwek
200 g. słonego sera feta
3 ząbki czosnku
suszony rozmaryn
1/3 łyżeczki pieprzu czarnego
sól do smaku
Piekarnik nagrzej do 180*. Na dno naczynia żaroodpornego wylej połowę oliwy, rozprowadź ją. Połówki pomidorków posyp solą, pieprzem i rozmarynem oraz zgniecionymi ząbkami czosnku.
Kropimy pozostałą oliwą i wykładamy kosteczki sera feta. Pieczemy ok. 30 minut.
Smacznego.
Szkoda, że jestem uczulona na pomidory.
OdpowiedzUsuńNie jadłam jeszcze takich pomidorów.
OdpowiedzUsuńPodziwiam kuchenną pasję. Niestety ja należę do antytalentów kulinarnych.🤭
OdpowiedzUsuńCudowne połączenie smaków i pysznie doprawione pomidorki:)
OdpowiedzUsuńJakie smaczne danie. Bardzo lubię fetę.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
Przepyszne połączenie 👌🧡
OdpowiedzUsuńPyszne są takie pomidorki. Na śniadanko w sam raz. 😋
OdpowiedzUsuńWyglądają bardzo apetycznie :) Z chęcią bym je zjadła :)
OdpowiedzUsuńBardzo zdrowy przepis. Polecam spróbować pomidorków koktajlowych, są bardzo słodkie. Całość jest eksplozją smaku w ustach.
OdpowiedzUsuńPomidorki z fetą to świetne połączenie, prosto a tak pysznie.
OdpowiedzUsuńPycha :D
OdpowiedzUsuńSuper pomysł b :)
OdpowiedzUsuńPychota :) Idealna propozycja na lekką kolację albo dodatek do obiadu.
OdpowiedzUsuńLubię tak zapiekane pomidorki na pizzy. Pyszota!
OdpowiedzUsuńNie próbowałam jeszcze zapiekanych pomidorów ale chętnie się skuszę :)
OdpowiedzUsuń