niedziela, 24 kwietnia 2016

ROLADKI SMAŻONE NA OLEJU RZEPAKOWYM





Pierwszy raz zrobiłam roladki z marynowanymi grzybkami.

1/2 kg mięsa mielonego
1 cebulka średnia podsmażona na oleju rzepakowym
1 bułka namoczona w mleku
bułka tarta
2 ząbki czosnku
2 jaja całe

ser żółty , grzyby marynowane
sól, pieprz i ulubione przyprawy.
Olej rzepakowy do smażenia.

Mięso wymieszałam z przyprawami i pozostałymi składnikami. W środek dałam ser i grzyby. Smażyłam z obu stron na złoty kolor .Polecam.

Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem steroli roślinnych oraz witaminy E i dlatego używam go w mojej kuchni.




6 komentarzy:

  1. Fajny pomysł z dodaniem grzybków :-) pozdrawiam serdecznie :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo smaczne :) Również pozdrawiam Marzenko :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. ooo, jakie smakowite! Te rydze to wyjadłabym prosto ze słoika;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jejku jakie pyszne :) rewelacja :)

    OdpowiedzUsuń