środa, 27 kwietnia 2016
PANNA COTA NA GALARETCE Z CZARNEJ PORZECZKI
PANNA COTA
3 łyżeczki żelatyny w proszku
1 łyżeczka cukru waniliowego
2 łyżeczki cukru zwykłego
250 ml śmietanki 30%
250 ml mleka
Żelatynę zalewamy dwoma łyżkami zimnej wody. Odstawiamy na 5 minut.
Do garnka wlewamy śmietanę, mleko, cukry. Grzejemy az cukier się rozpuści.
Kiedy po brzegach pojawia się bąbelki należy odstawić z ognia.
Dodać żelatynę i mieszać aż się rozpuści.
Wlać do salaterek i chłodzić w lodówce 2 godziny.
GALARETKA PORZECZKOWA
Porzeczki u mnie mrożone gotujemy w niewielkiej ilości wody.
Chodzi o ciemny kolor galaretki.
Po ugotowaniu cedzimy. Do gorącego soku wsypałam gotową galaretkę porzeczkową.
Należy patrzeć na przepis na opakowaniu i ma być tyle soku ile jest w przepisie na opakowaniu galaretki.
SMACZNEGO.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Ale pysznie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Beatko :)
UsuńCudo :-) i jak tu pilnować dietę patrząc na takie pyszności ;-)
OdpowiedzUsuń....i oczywiście pozdrawiam Cię serdecznie Małgosiu :-) Joanna :-)
UsuńJoasiu po co Tobie dieta 😆
UsuńBardzo ładnie wyszedł ten deser, mi czasami "spływa"
OdpowiedzUsuńDziękuję :)i pozdrawiam.
UsuńPanna cotta to mój ulubiony deser. Właśni również jem, wiec Ci nie zazdroszczę :))
OdpowiedzUsuń:) MIŁO .POZDRÓWKA.
UsuńSuper deserek !!!
OdpowiedzUsuńDziękuję ;)
UsuńMałgosiu wspaniały deserek :-)
OdpowiedzUsuńMałgosiu wspaniały deserek :-)
OdpowiedzUsuńDziekuję Marzenko :)
UsuńBardzo pomysłowo z tą galaretką. Całość tworzy piękny efekt :-)
OdpowiedzUsuńOh ale to cudownie wygląda, musi być pyszne!
OdpowiedzUsuńŚwietna! :)
OdpowiedzUsuńDZIEKUJĘ ;)
Usuńpyszny deser :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Kasiu :)
UsuńNigdy nie jadłam panna coty, ale ta wygląda zjawiskowo :)
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis. Taki deser świetnie nadaje się na ciepłe dni :-)
OdpowiedzUsuńJej, obejrzałam i przeczytałam składniki wszystkich tych "pannowych" smakowitości i naprawdę nie jestem w stanie powiedzieć, która najpyszniejsza :-)
OdpowiedzUsuń