Pierwszy raz zrobiłam roladki z marynowanymi grzybkami.
1/2 kg mięsa mielonego
1 cebulka średnia podsmażona na oleju rzepakowym
1 bułka namoczona w mleku
bułka tarta
2 ząbki czosnku
2 jaja całe
ser żółty , grzyby marynowane
sól, pieprz i ulubione przyprawy.
Olej rzepakowy do smażenia.
Mięso wymieszałam z przyprawami i pozostałymi składnikami. W środek dałam ser i grzyby. Smażyłam z obu stron na złoty kolor .Polecam.
Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem steroli roślinnych oraz witaminy E i dlatego używam go w mojej kuchni.
Fajny pomysł z dodaniem grzybków :-) pozdrawiam serdecznie :-)
OdpowiedzUsuńBardzo smaczne :) Również pozdrawiam Marzenko :-)
OdpowiedzUsuńooo, jakie smakowite! Te rydze to wyjadłabym prosto ze słoika;)
OdpowiedzUsuńNam też smakowało ;) Dziękuję.
UsuńJejku jakie pyszne :) rewelacja :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Joasiu i polecam ;)
Usuń