poniedziałek, 5 listopada 2018

Pierogi z frytownicy



PIEROGI Z FRYTOWNICY






Pierogi sa bardzo chrupiące. Dodatkową zaletą jest to, że smażą się równomiernie na złoty kolor.
Sprubuj, przekonaj się i zobaczysz, że warto.
Urządzenie z wypełnione olejem ustawiamy do temperatury 180*. Wrzucamy pierożki i smażymy ok 4 minuty.
Wyjmujemy łyżką cedzakową i odsączamy na ręcznikach papierowych.

Smacznego.


31 komentarzy:

  1. Takie podsmażane pierogi smakują najlepiej. Frytkownica? Ciekawy pomysł ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyobrażam sobie jakie są chrupiące.
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Takie smażone, chrupiące i przepyszne pierożki z różnym nadzieniem jadłam bardzo często w Chinach.

    OdpowiedzUsuń
  4. Na pewno są pyszne .W mojej frytkownicy chyba nie wyjdzie do mam tą co nie używa sie dużo oleju. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  5. Takie pierożki jadłam jednego roku na wczasach. Odrzucalo mnie wtedy od mięsa i ryb bo Dzidziuś w brzuchu nie miał na to ochoty i zajadalam się takimi pierogami ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Nie jadłam jeszcze tak zrobionych pierogów.

    OdpowiedzUsuń
  7. It is delicious!

    Please visit: https://from-a-girls-mind.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  8. Małgosiu, a te pierogi nie są zbyt tłuste ?

    OdpowiedzUsuń
  9. Takich jeszcze nie miałam okazji jeść, ale pomysł bardzo mi się podoba :)

    OdpowiedzUsuń
  10. niezwykle interesujący pomysł! :) brawa za kreatywność, muszą być pyszne <3

    OdpowiedzUsuń
  11. ja we frytownicy smażę uszka na Wigilię ;)

    OdpowiedzUsuń
  12. Fajny pomysł, jeśli człowiek ma ochotę na polskie danie w nietypowej wersji. :D

    OdpowiedzUsuń
  13. O to ciekawe, pierogi uwielbiamy :D

    OdpowiedzUsuń
  14. Pomysł ciekawy i godny wypróbowania :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Świetny pomysł, warto wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  16. tak pierogów to jeszcze nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Szkoda, żę nie mam frytkownicy, bo bym wypróbowała jak smakują.

    OdpowiedzUsuń
  18. człowiek zmęczony,wygłodniały wraca z pracy a tu takie pysznosci!

    OdpowiedzUsuń
  19. Wszystkie , zawsze - pierogi jadłabym . U mnie się takich nie robi więc tym bardziej!

    OdpowiedzUsuń
  20. Eeee no to są zwykłe pierogi? tylko że nie gotowane a smażone ??

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To są pierogi już wcześniej ugotowane. Po prostu w ten sposób podgrzane, aby były chrupiące :)

      Usuń
  21. Nie zdrowe, ale jakie dobre muszą być tak podgrzane :D

    OdpowiedzUsuń