PIECZONE ŻEBERKA Z WARZYWAMI
Danie jest smaczne i łatwe w przygotowaniu.
kilogram żeberek
mała cukinia
papryka czerwona surowa
2-3 ziemniaki
mały por
1/2 średniego selera
sól do smaku
pieprz czarny mielony
1 łyżeczka kuminu
1/2 łyżeczki kminku całego
1/2 łyżeczki chilli
1 łyżeczka bazylii, tymianku
Żeberka dusimy w osolonej wodzie do miękkości. Usuwamy kostki.
Wkładamy do worka do pieczenia.
Warzywa myjemy, kroimy, mieszamy z przyprawami, mieszankę warzywną dodajemy do mięsa.
Woreczek szczelnie zapinamy. Pieczemy w piekarniku 40 minut w 170*
Smacznego.
Takie żeberka lubi mój brat :)
OdpowiedzUsuńLubię żeberka. Mniam, mniam.
OdpowiedzUsuńMałgosiu obiadek dla męża idealny
OdpowiedzUsuńThis looks so delicious! Thanks for the recept!
OdpowiedzUsuńBardzo lubię żeberka, choć do tej pory najczęściej przygotowywałam grillowane. Z warzywami też muszą być pyszne:)
OdpowiedzUsuńO żeberek to dawno nie jadłam
OdpowiedzUsuń