NALEŚNIKI Z KORZENNYM DŻEMEM
Składniki na ciasto naleśnikowe;
2 szklanki mąki
3 szklanki mleka
20 g. drożdży
2 jaja
1/3 łyżeczka soli
1/3 szklanka oleju
Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową.
Mleko i jaja wlewamy do misy blendera, dosypujemy mąkę, drożdże, olej i sól.
Miksujemy, aż powstanie jednolita masa.
Naleśniki smażymy z obu stron. Na mojej patelni AMBITION smażę, nie używając tłuszczu.
Jest wykonana z materiału imitującego kamień, podczas smażenia naleśniki nie przywierają.
Masa;
300 mg. dżemu z czarnej porzeczki (niskosłodzonego).
2 łyżki przyprawy do piernika
1/2 szklanki mleka
zmielone migdały do posypania.
Przyprawę do piernika gotujemy z mlekiem, studzimy, następnie mieszamy z dżemem.
Gotowe naleśniki obficie posypujemy zmielonymi migdałami.
Smacznego.
To ja się wpraszam na takiego pysznego naleśnika :-)
OdpowiedzUsuńNa naleśniki to ja zawsze jestem chętna, zwłaszcza takie pyszne :)
OdpowiedzUsuńTaki dżemik to musi być coś :)
OdpowiedzUsuńOstatnio non stop mam ochotę na naleśniki ;)
OdpowiedzUsuńTen dżem z korzeniami brzmi cudownie!
OdpowiedzUsuńPoproszę!
Nie jadłam jeszcze takich naleśników.
OdpowiedzUsuńPysznie to brzmi, zjadłabym ;) :D
OdpowiedzUsuńTakie naleśniki z takim nadzieniem to bym zjadła dawno nie jadłam
OdpowiedzUsuńWspaniałe naleśniki :) Częstuję się jednym :)
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł z tym dżemem :)
OdpowiedzUsuńPysznie wyglada !!!
OdpowiedzUsuńMniam, ale bym zjadł takiego naleśnika :)
OdpowiedzUsuńTakie naleśniki z chęcią bym zjadła :-)
OdpowiedzUsuńAle pyszności u Ciebie! :) Kocham naleśniki! <3
OdpowiedzUsuńPyszne naleśniki :)
OdpowiedzUsuń