CIASTO Z MANGO BEZ PIECZENIA
Składniki na blaszkę 24/28 cm
40 g, żelatyny
500 ml. śmietanki 30%
2 łyżki cukru pudru
2 śmietanfixy do zagęszczenia śmietanki
400 g. jogurtu typu greckiego
850 g. pulpy z mango
200 g. herbatników jasnych
1galaretka cytrynowa
Wykonanie;
Dno blachy należy wyłożyć folią spożywczą, na nią poukładać połowę herbatników.
Żelatynę zalać zimną wodą, w takiej ilości, aby ją zakryła, zamieszać i odstawić na 5 minut.
Po tym czasie do napęczniałej żelatyny wlać 3/4 szklanki wrzątku. Mieszać, aż do rozpuszczenia.
Do żelatyny dajemy dwie łyżki jogurtu, mieszamy (ma to na celu zahartowanie żelatyny)
Następnie dodajemy na przemian pulpę z mango i jogurt. Mieszamy, aż składniki się połączą.
Tężejącą masę wylewamy na herbatniki.
Na masę z mango ponownie układamy herbatniki.
Śmietankę 30% miksujemy z cukrem pudrem. Pod koniec dodajemy śmietanfixy.
Ubitą wykładamy na herbatniki.
Na śmietankę wylewamy tężejącą galaretkę.
Odstawiamy w chłodne miejsce na dwie godziny.
Smacznego.
Przyznam, że nie jadłam jeszcze takiego ciasta. Jestem ciekawa jego smaku.
OdpowiedzUsuńPulpa z mango, łoo <3
OdpowiedzUsuńApetycznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam mango, więc w ciemno dodaję do ulubionych i będę testować :)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię mango a to wygląda wyjątkowo smacznie:)
OdpowiedzUsuńOwoc mango zawsze mam w domu, nigdy jednak nie korzystałam z pulpy z tego owocu. Ciasto wygląda obłędnie:)
OdpowiedzUsuńNie powiem że nie, ale wygląda obłędnie!
OdpowiedzUsuńUwielbiam mango :) A w Twoim cieście jest go jeszcze tak dużo <3 Musi być pyszne ;)
OdpowiedzUsuńKocham mango :D
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie:))Pozdrawiam serdecznie:))
OdpowiedzUsuńMałgosiu wspaniałe połączenie i wspaniałe ciacho
OdpowiedzUsuńuwielbiam mango więc to ciasto to coś dla mnie
OdpowiedzUsuńKoniecznie będę musiała wykonać takie ciasto, bo wygląda smakowicie i wydaje się być banalne w zrobieniu.
OdpowiedzUsuńhttp://sar-shy.blogspot.com
Wygląda bardzo apetycznie chyba się skuszę i wypróbuję przepis😋😋
OdpowiedzUsuńO rajuśku ale wygląda bosko! Takie piękne lato w ponurym listopadzie! Bardzo bardzo mi się podoba!
OdpowiedzUsuńfajnie się prezentuje właśnie mam mango w domu i zastanawiam się na co je przerobić ;)
OdpowiedzUsuńPiękne ciasto, powrót lata :)
OdpowiedzUsuńCudnie optymistyczne kolory letnie tej ponurej jesieni ;) Aż korci, aby Ci porwać kawałeczek ciacha z talerzyka :D
OdpowiedzUsuńNigdy nic nie robiłam z mango - chyba pora spróbować :)
OdpowiedzUsuńto musi być pyszne :)
OdpowiedzUsuńPychotka:))
OdpowiedzUsuńPełne aromatu i takie proste do wykonania. Zapisuję do zrobienia :)
OdpowiedzUsuńMango i desery z tego owocu są przepyszne :)
OdpowiedzUsuńMałgosiu ale wspaniałe ciasto, z chęcią bym zjadła kawałek :-)
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńCudownie wygląda!
OdpowiedzUsuńMuszę je zrobić na weekend :)
uwielbiam mango :)
OdpowiedzUsuńA;e pysznie się prezentuje! Palce lizać :)
OdpowiedzUsuńO mamuniu, jak pysznie wygląda to ciasto :D
OdpowiedzUsuńA jak można dostać tą pulpe z mango
OdpowiedzUsuń