BUDYŃ CZEKOLADOWO-KAWOWY
Smaczny i rozgrzewający budyń na chłodne dni, pod warunkiem, ze zjemy go zaraz po zrobieniu.
Zresztą jest taki dobry, że u mnie nie zdążył jeszcze wystygnąć, a już został zjedzony.
Polecam.
3 szklanki mleka
łyżka masła
2 i 1/2 łyżki skrobi kukurydzianej
90 g. gorzkiej czekolady
łyżka kawy rozpuszczalnej (proszek)
Szklankę mleka gotujemy z masłem, gdy zaczyna bulgotać, należy wyłączyć, wrzucić połamaną czekoladę i kawę. Wymieszać, aż czekolada się rozpuści.
W pozostałym zimnym mleku rozprowadzamy skrobię kukurydzianą. Zimne mleko ze skrobią wlewamy do ciepłego mleka z rozpuszczoną czekolada i kawą.
Gotujemy na małym ogniu,aż powstanie konsystencja budyniu, ciągle mieszając.
Smacznego.
Mój mąż lubi taki budyń.
OdpowiedzUsuńUwielbiam budyń zimą!
OdpowiedzUsuńOj muszę spróbować, takiego jeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńMa świetną konsystencję :)
OdpowiedzUsuńnie ma to jak miks kawy i czekolady;)
OdpowiedzUsuńJak ja dawno budyniu nie jadłam oj ... :-)
OdpowiedzUsuńOj dawno, dawno nie jadłam budyniu,więc podkradam porcyjke :)
OdpowiedzUsuńSkusiłabym się na taki budyń :)
OdpowiedzUsuńDawno nie jadłem, a pora idealna na budyń :D
OdpowiedzUsuńale fajny ten budyń
OdpowiedzUsuńChętnie bym zjadła taki budyń:))Pozdrawiam serdecznie:))
OdpowiedzUsuńDawno nie jadłam budyniu, pora to nadrobić, a zimą smakuje mi najlepiej :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam tego typu połączenia smakowe :)
OdpowiedzUsuńzdecydowanie moje smaki :)
OdpowiedzUsuńdomowy najlpeszy <3
OdpowiedzUsuńmmmm budyń :) uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńZ dodatkiem kawy musi smakować rewelacyjnie:)
OdpowiedzUsuńgenialna konsystencja ! brawo
OdpowiedzUsuńMałgosiu same pysznosi
OdpowiedzUsuńBudyń <3 My najbardziej lubimy waniliowy z czekoladą w środku :D
OdpowiedzUsuń