piątek, 24 listopada 2023

Pasta z awokado



PASTA Z

AWOKADO




Taką pastę możesz użyć jako zamiennik masła i posmaruj nią kromkę chleba, na wierzch poukładaj pomidory, ogórki, jajka...

1 sztuka awokado
mały ząbek czosnku
kilka kropel soku z cytryny
sól


Awokado obierz ze skórki i zgnieć widelcem. Wciśnij ząbek czosnku, pokrop sokiem z cytryny i posól

Smacznego. 

15 komentarzy:

  1. Trafiłaś z tym przepisem na bardzo podatny grunt, bo po pierwsze uwielbiam avocado, a po drugie jestem wegetarianką. Dziękuję i pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Pierwsze słysze o takim przepisie ale wygląda smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Está muy bueno y si encima le pones una tortilla queda riquísimo.
    Besos.

    OdpowiedzUsuń
  4. Witam serdecznie ♡
    Wygląda pysznie :) Bardzo lubię awokado, zajadam je często na kanapeczce z szynką :) Super pomysł na pastę. Zdrowa i pyszna inspiracja :)
    Pozdrawiam cieplutko ♡

    OdpowiedzUsuń
  5. Akurat za awokado nie przepadam, nad czym ubolewa mój mąż, bo on uwielbia i chętnie by robił częściej jakieś dania z nim :P

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo ciekawie wygląda zrobiona przez Ciebie pasta z awokado. Jeszcze nie jadłam nigdy awokado, nawet nie wiem jak smakuje.

    OdpowiedzUsuń
  7. To brzmi naprawdę smakowicie! Awokado z czosnkiem, sokiem z cytryny i solą - prosta, ale pewnie pyszna kompozycja. Dzięki za przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Osobiście za awokado nie przepadam, ale pasta wydaje się bardzo smaczna :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Czyli guacamole :) U mnie bazą jest awokado wymieszane z solą, do tego sok z limonki, a specyficznego, meksykańskiego smaku nadaje mu świeża, posiekana na drobno kolendra.

    OdpowiedzUsuń
  10. powiem szczerze że próbowałam kilka razy i no awokado mi nie podchodzi

    OdpowiedzUsuń
  11. Me encanta el aguacate y esta pasta queda buenísima!! Gracias.

    OdpowiedzUsuń