PASTA Z
AWOKADO
Taką pastę możesz użyć jako zamiennik masła i posmaruj nią kromkę chleba, na wierzch poukładaj pomidory, ogórki, jajka...
1 sztuka awokado
mały ząbek czosnku
kilka kropel soku z cytryny
sól
Awokado obierz ze skórki i zgnieć widelcem. Wciśnij ząbek czosnku, pokrop sokiem z cytryny i posól
Smacznego.
Trafiłaś z tym przepisem na bardzo podatny grunt, bo po pierwsze uwielbiam avocado, a po drugie jestem wegetarianką. Dziękuję i pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńBardzo lubię taką pastę.
OdpowiedzUsuńPierwsze słysze o takim przepisie ale wygląda smacznie :)
OdpowiedzUsuńEstá muy bueno y si encima le pones una tortilla queda riquísimo.
OdpowiedzUsuńBesos.
To raczej nie dla mnie.
OdpowiedzUsuńMoje stałe danie 🥑💚
OdpowiedzUsuńBardzo lubiana przeze mnie pasta:)
OdpowiedzUsuńWitam serdecznie ♡
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie :) Bardzo lubię awokado, zajadam je często na kanapeczce z szynką :) Super pomysł na pastę. Zdrowa i pyszna inspiracja :)
Pozdrawiam cieplutko ♡
Akurat za awokado nie przepadam, nad czym ubolewa mój mąż, bo on uwielbia i chętnie by robił częściej jakieś dania z nim :P
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawie wygląda zrobiona przez Ciebie pasta z awokado. Jeszcze nie jadłam nigdy awokado, nawet nie wiem jak smakuje.
OdpowiedzUsuńTo brzmi naprawdę smakowicie! Awokado z czosnkiem, sokiem z cytryny i solą - prosta, ale pewnie pyszna kompozycja. Dzięki za przepis :)
OdpowiedzUsuńOsobiście za awokado nie przepadam, ale pasta wydaje się bardzo smaczna :)
OdpowiedzUsuńCzyli guacamole :) U mnie bazą jest awokado wymieszane z solą, do tego sok z limonki, a specyficznego, meksykańskiego smaku nadaje mu świeża, posiekana na drobno kolendra.
OdpowiedzUsuńpowiem szczerze że próbowałam kilka razy i no awokado mi nie podchodzi
OdpowiedzUsuńMe encanta el aguacate y esta pasta queda buenísima!! Gracias.
OdpowiedzUsuń