Przepisem tym rozpoczynam moją przygodę z blogiem.
Założyłam go dla siebie i dla moich bliskich.
Więc do dzieła Małgorzatko.
Ciasto mocno kardamonowe. Dla wielbicieli kardamonu ;)
6 jabłek szare renety pokroić w kostkę dodać 1 szklankę cukru , cukier waniliowy,2 łyżki kakao, pokrojone orzechy włoskie (ok.20 dkg.), wyłuskany środek z siedmiu ziaren kardamonu.-wstawić do lodówki na godzinę.
2 szklanki mąki wymieszać z łyżeczką proszku do pieczenia i 1/2 łyżeczką sody oczyszczonej.
Do masy jabłkowej dodać mąkę, 1/2 szklanki oleju, trzy żółtka i ubitą pianę z trzech białek.
Dokładnie wymieszać. Piec 40 minut w 170*
6 jabłek szare renety pokroić w kostkę dodać 1 szklankę cukru , cukier waniliowy,2 łyżki kakao, pokrojone orzechy włoskie (ok.20 dkg.), wyłuskany środek z siedmiu ziaren kardamonu.-wstawić do lodówki na godzinę.
2 szklanki mąki wymieszać z łyżeczką proszku do pieczenia i 1/2 łyżeczką sody oczyszczonej.
Do masy jabłkowej dodać mąkę, 1/2 szklanki oleju, trzy żółtka i ubitą pianę z trzech białek.
Dokładnie wymieszać. Piec 40 minut w 170*
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz