czwartek, 31 marca 2016
MUFINKI Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ
PRZEPIS NA CIASTO;
1/2 szklanki cukru
2i 1/2 szklanki mąki
1/2 szklanki wody
4 jajka , osobno białka i żółtka
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wodę, cukier i margarynę należy zagotować. Do przestudzonej masy dodać mąkę przesianą z proszkiem i ubite białka.
Pieczemy ok 20 min w 180*
PRZEPIS NA MASĘ Z BIAŁEJ CZEKOLADY;
100 g białej czekolady
4 łyżki śmietanki 36%
1/2 kostki masła
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, pod koniec rozpuszczania dodajemy śmietankę.
Masło ubijamy na puch , do masła stopniowo dodajemy masę czekoladową.
Masę nakładamy za pomocą rękawa.
Polecam :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Cudne i bardzo apetyczne :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńMałgosiu dopisz co z żółtkami zrobić, dla mnie jest jasne, że dodać do przestudzonej masy, a jak ktoś zaczyna to nie. Po za tym pysznie wyglądają. Bardzo takie słodkości lubię:)
OdpowiedzUsuń