czwartek, 31 marca 2016

MUFINKI Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ







PRZEPIS NA CIASTO;

1/2 szklanki cukru
2i 1/2 szklanki mąki
1/2 szklanki wody
4 jajka , osobno białka i żółtka
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Wodę, cukier i margarynę należy zagotować. Do przestudzonej masy dodać mąkę przesianą z proszkiem i ubite białka.

Pieczemy ok 20 min w 180*


PRZEPIS NA MASĘ Z BIAŁEJ CZEKOLADY;

100 g białej czekolady
4 łyżki śmietanki 36%
1/2 kostki masła

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, pod koniec rozpuszczania dodajemy śmietankę.
Masło ubijamy na puch , do masła stopniowo dodajemy masę czekoladową.

Masę nakładamy za pomocą rękawa.

Polecam :)

3 komentarze:

  1. Małgosiu dopisz co z żółtkami zrobić, dla mnie jest jasne, że dodać do przestudzonej masy, a jak ktoś zaczyna to nie. Po za tym pysznie wyglądają. Bardzo takie słodkości lubię:)

    OdpowiedzUsuń