Mąkę kukurydziana, która pozostała mi po zrobieniu bułeczek kukurydzianych, postanowiłam wykorzystać. Powstało bardzo smaczne połączenie.
SKŁADNIKI;
- 7 ziemniaków ugotowanych
- 7 łyżek maki kukurydzianej
- czosnek 2 ząbki
- średnia cebula.
- Sól, pieprz, zioła w/g upodobań
- Pół łyżeczki papryki ostrej i słodkiej
- 2 jaja.
- olej rzepakowy
Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę.
Dodać pozostałe składniki.
Formować placuszki, ręce smarowałam olejem dla udogodnienia.
Gotowe placuszki obtoczyć w mące kukurydzianej.
Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Podawać z surówkami i jako dodatek do mięs.
Dodać pozostałe składniki.
Formować placuszki, ręce smarowałam olejem dla udogodnienia.
Gotowe placuszki obtoczyć w mące kukurydzianej.
Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Podawać z surówkami i jako dodatek do mięs.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz