poniedziałek, 17 września 2018

Naleśniki z warzywami


Ciastem naleśnikowym można owinąć wszytko, jest bardzo uniwersalne.
Przedstawiam mój pomysł na warzywne, chrupiące dzięki prażonym orzeszkom naleśniki.


NALEŚNIKI Z WARZYWAMI




Naleśniki usmażyć w/g swojego sprawdzonego przepisu.

Farsz;

3 pomidory
1 kulka mozarelli
2 jajka
1/3 kostki sera fety półtłustego
1 cebula
1/2 bakłażana
garść świeżego szpinaku
oliwa z oliwek
orzeszki ziemne
bazylia, 
tymianek, sól. pieprz

Orzeszki prażymy na suchej patelni. Bakłażana smażymy na patelni grillowej. Pomidory obieramy ze skórki i krótko smażymy na suchej patelni, aby póściły sok. Cebulkę kroimy w kostkę. Sery feta i mozzarella kroimy. Jajka gotujemy na twardo. Składniki łaczymy ze sobą.

Smacznego.

14 komentarzy:

  1. Naleśniki jem pod każdą postacią.

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubimy naleśniki z warzywami w każdym wydaniu :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Gosiu,
    fantastyczny przepis. chociaż mam już zaplanowane obiady na ten tydzień to w czwartek zrobię takie naleśniki.
    Serdecznie pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Zdrowo i smacznie, a do tego łato zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pyszni i bogato nadziany :D Mniam :)

    OdpowiedzUsuń
  6. O tak naleśnik to wdzięczny temat do eksperymentowania:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Bardzo smaczna propozycja na wytrawne podanie naleśników :) Mniam...

    OdpowiedzUsuń
  8. Naleśniczki tak nadziane to pyszota :D

    OdpowiedzUsuń