poniedziałek, 13 sierpnia 2018

Deser malinowo-kokosowy z chia


Deser pachnący latem za sprawą malin i mleczko kokosowe, po prostu trzeba spróbowac i zrobić samemu. Przepis jest łatwy w przygotowaniu. Polecam.



DESER MALINOWO-KOKOSOWY Z CHIA






200 g malin
250 ml mleczka kokosowego
6 łyżek nasion chia
cukier 4 łyżki lub innego ulubionego słodzika


Maliny przetrzeć przez sitko, aby pozbyć się pestek. Przelać do szklanki o poj. 250 ml. i uzupełnić wodą do pełna. WsypaĆ 3 łyżki nasion chia oraz dodaĆ trzy łyżki cukru.
Wymieszać i odstawić na 5 godzin, najlepiej na całą noc do lodówki. W między czasie dwa do trzech razy przemieszać, gdyż nasionka pęcznieją.

Do mleka kokosowego wsypujemy trzy łyżki nasion chia i łyżkę cukru. Mieszamy, wstawiamy do lodówki również na kilka godzin.

Smacznego.





14 komentarzy:

  1. To na pewno jest pyszne i do tego ślicznie wygląda:))Pozdrawiam serdecznie:))

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszny deser Małgosiu :) Na taki chętnie się skuszę :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jakie pyszności na podwieczorek .Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  4. Deser idealny! <3 O mniam - od samego patrzenia zrobiłam się głodna ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Dobrze, że jest słodzik w przepisie ! Inaczej było by gorzko ! Uwielbiam takie koktajle :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Niewiele pracy a jaki efekt! Super!

    OdpowiedzUsuń