Smakuje zimą i latem. Zrobiona na własnym przecierze ogórkowym, na który przepis, również podaję w tym wpisie.
ZUPA Z KISZONYCH OGÓRKÓW
2 litry bulionu warzywnego
3 łyżki przyprawy rosołowej bez glutaminianu
1 marchew
1 cebula
3 łyżki oliwki
mały słoik przecieru ogórkowego-PRZEPIS
kilka łyżek śmietany
sól i pieprz do smaku
Bulion warzywny przygotowujemy na przyprawie rosołowej.
Dodajemy pokrojoną w kosteczke marchew, oraz pokrojoną i podsmażoną na oleju cebulkę. Doprawiamy do smaku.
Przecier ogórkowy miksujemy blenderem, nie jest to konieczne.
Gotujemy. Na koniec dodajemy śmietankę.
Smacznego
Taka zupa jest najlepsza.
OdpowiedzUsuńO mniam! Ale dawno nie jadłam ogórkowej... Narobiłaś mi smaku :D
OdpowiedzUsuńUwielbiam taką zupkę :) Ale mi apetytu narobiłaś Małgosiu :)
OdpowiedzUsuńO tak u mnie też zajadamy o każdej porze roku :)
OdpowiedzUsuńO tak, u mnie też zajadamy o kazdej porze roku :)
OdpowiedzUsuńCud mniam ;P
OdpowiedzUsuńSuper, bardzo lubię ogórkową o każdej porze roku :)
OdpowiedzUsuńTaka zupa zawsze kojarzy nam się z rodzinnym domem :) Pychotka :D
OdpowiedzUsuńCoś dla mnie :)
OdpowiedzUsuń