Pyszny, delikatny pudding z brązowego ryżu, na śniadanie, podwieczorek lub kolację.
PUDDING RYŻOWY
100 g brązowego ryżu
500 ml mleka
łyżka oleju kokosowego
2 łyżki cukru z wanilią
6 moreli bezsiarkowych
2 jabłka
kilka orzechów włoskich
duża szczypta cynamonu cejlońskiego
Morele i orzechy namoczyć ok. pół godziny. Z orzechów zdjąć skórkę, lecz nie jest to konieczne.
Morele pokroić na mniejsze kawałeczki.
Ryż należy gotować na mleku z dodatkiem oleju kokosowego. Brązowy ryż ma słabe własciwości otwierania podczas gotowania, więc gotowanie może potrwać dłuższą chwilę.
Pod koniec dosypujemy cukier z wanilią, cynamon, oraz namoczone wcześniej i pokrojone morele i orzechy.
Obrane i pokrojone jabłka.
Całość gotujemy jeszcze, aż jabłka zmiękną.
Smacznego.
Mój kompocik z jabłek, którego nie może zabraknąć. Gasi pragnienie w upały.
Wygląda jak lody xD
OdpowiedzUsuńTo zdecydowanie coś dla mnie.
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie zwłaszcza w tych miseczkach ;)
OdpowiedzUsuńlubię taki ryż
OdpowiedzUsuńMniam, mniam! Zdecydowanie pyszny deser :)
OdpowiedzUsuńSmakowite i na pewno bardzo sycące,mniam:)
OdpowiedzUsuńJAk zawsze same pyszności u ciebie Małgosiu
OdpowiedzUsuńO tak! Jestem za! Pysznie to wygląda.
OdpowiedzUsuńZjadłabym z chęcią ☺
OdpowiedzUsuńBardzo lubimy ryż i desery z jego wykorzystaniem :)
OdpowiedzUsuńPyszny pudding, uwielbiam takie połączenie, robię podobny :)
OdpowiedzUsuńApetyczny pudding, a i kompocik chętnie bym wypiła :)
OdpowiedzUsuńPyszny :) Zjadłabym go bardzo chętnie na śniadanie :)
OdpowiedzUsuń