Każdy może skomponować swoje własne musli. Nie wymaga to dużo pracy i czasu, a efekt końcowy jaki uzyskamy, na pewno nas zadowoli. W kupnych płatkach, jest albo za dużo cukru, lub za mało owoców. Często wygrzebujemy, to co nas zadowoli na talerzu, a resztę wyrzucamy.
Wcale nie musi tak być. Wystarczy zaopatrzyć się w produkty i samemu zrobić takie płatki.
MUSLI NA BOGATO
500 g. płatków owsianych
8-10 łyżek miodu płynnego naturalnego
50 g. orzechów włoskich
Bakalie należy pokroić na mniejsze kawałki, orzechy posiekać, banany połamać. Dno dużej blachy do pieczenia wyłożyć papierem. Wysypać wymieszane z płatkami bakalie. Polać miodem i lekko przemieszać.
Piec 20 minut w 160*. Co pięć minut nalezy uchylić piekarnik i wymieszać łyżką.
Po upieczeniu pozostawić w lekko uchylonym piekarniku, aż musli przestygnie.
Smacznego.
Na pewno wykorzystam, bo lubię musli :)
OdpowiedzUsuńNajlepsza domowa☺
OdpowiedzUsuń
OdpowiedzUsuńJa zawsze robię domową mieszankę
Na pewno świetnie smakuje w każdej postaci :)
OdpowiedzUsuńNie wiedziałam, że trzeba podpiec bakalie w piekarniku ? Spróbuję zrobić takie musli !!!
OdpowiedzUsuńDzięki za taki super przepis! Pozdrawiam serdecznie Małgosiu.
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie musli. Mniam, mniam.
OdpowiedzUsuńFaktycznie na bogato, na bogato i na pysznie :)
OdpowiedzUsuńJa zawsze tak robię, bo gotowe musli oprócz pożywnych składników zawierają całą masę cukru.
OdpowiedzUsuńTeż kiedyś sama robiłam musli ale nie tak bogato, pychota :)
OdpowiedzUsuńPysznie i zdrowo!
OdpowiedzUsuńSuper, pyszne na śniadanie :)
OdpowiedzUsuńZdecydowanie taka domowa wersja jest najlepsza :-)
OdpowiedzUsuńRobiłam kiedyś musli, ale znacznie prostsze. Na bogato jeszcze nie próbowałam :)
OdpowiedzUsuńKocham musli :)
OdpowiedzUsuńDomowe najlepsze :)
OdpowiedzUsuńMasz rację - samemu też można sobie coś fajnego zrobić :)
OdpowiedzUsuńSuper! Nie ma to jak pyszne musli na śniadanie :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam, choć przyznam się, że sama nigdy nie robiłam ;)
OdpowiedzUsuń