Domowe budynie według mnie są najlepsze.
Do mojego waniliowego dałam ziarna z laski wanilii.
DOMOWY BUDYŃ WANILIOWY
600 ml. mleka
2 łyżki cukru
łyżka masła
żółtko
400 ml. mleka zagotować z cukrem i ziarenkami wanilii.
W pozostałym zimnym mleku rozprowadzić skrobię i żółtko.
Do gotującego mleka z cukrem i wanilią, wlać mleko ze skrobią i żółtkiem.
Mieszać i gotowac na małej mocy palnika. Pod koniec dodać masło.
Gdy powstanie konsystencja budyniowa, wyłączyć.
Smacznego.
Bardzo lubię taki budyń.
OdpowiedzUsuńApetyczny budyń Małgosiu 😊 Zjadłabym 😊
OdpowiedzUsuńDomowy z pewnością smakuje najlepiej :)
OdpowiedzUsuńO, jak ja dawno nie robiłam domowego budyniu. Chyba ostatnio jak junior był malutki - chyba mnie zainspirowałaś :)
OdpowiedzUsuńPysznie :) Też czasem robię :)
OdpowiedzUsuńDomowego budyniu nie odmówię, pięknie podany :)
OdpowiedzUsuńNa budynie mam smak zawsze zimą, ten prezentuje się wybornie :D
OdpowiedzUsuńnie ma to jak domowy budyń:)
OdpowiedzUsuńNigdy nie robiłam, cudo :)
OdpowiedzUsuńPyszny domowy budyń :)
OdpowiedzUsuń