środa, 29 sierpnia 2018

Pudding z bakaliami


Doskonały na śniadanie oraz bardzo smaczny. Mega bakaliowy. Z wierzchu polałam go miodem.
Polecam.

PUDDING Z BAKALIAMI





2 łyżki zmielonych orzechów u mnie włoskich
2 jaja
3 łyżki rodzynek
4 suszone morele
4 suszone daktyle
3 płaskie łyżki cukru
1 i 1/2 szklanki mleka
szczypta cynamonu
miód do polania
150 g pieczywa pszennego bez skórki. Może być weka, bułki....


Podrobione pieczywo zalewamy mlekiem, wlewamy roztrzepane jajka, cukier, cynamon, pokrojone bakalie i zmielone orzechy.
Masę przelewamy do naczynia żaroodpornego. U mnie była to miseczka. Prawdę mówiąc w niej mieszałam i w niej piekłam.
Pieczemy w 160* 30 minut. Nie wyjmujemy od razu z piekarnika.

Polewamy miodem.

Smacznego.


15 komentarzy:

  1. W takiej wersji nie znam, ale bardzo chętnie poznam 😊

    OdpowiedzUsuń
  2. Chętnie spróbowałaby tego oryginalnego puddingu:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Przepis zabieram do ulubionych.
    Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  4. Tym razem nie dla mnie - nie cierpię bakalii :P

    OdpowiedzUsuń
  5. Przepysznie się prezentuje! Spróbowałabym z ogromną przyjemnością :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Śniadanie mistrzów! :)
    https://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  7. Takie pyszności to coś dla mnie pychotka

    OdpowiedzUsuń
  8. Takiego czegoś jeszcze nie jadłam,ale podoba mi się pomysł na przerabianie pieczywa :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Ciekawe przepis :) Nigdy nie jadłam puddingu ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. Nigdy takiego nie jadłam... ciekawe ;)

    OdpowiedzUsuń
  11. Ciekawy przepis, nigdy nie próbowałyśmy takiego śniadania :)

    OdpowiedzUsuń