Doskonały na śniadanie oraz bardzo smaczny. Mega bakaliowy. Z wierzchu polałam go miodem.
Polecam.
PUDDING Z BAKALIAMI
2 łyżki zmielonych orzechów u mnie włoskich
2 jaja
3 łyżki rodzynek
4 suszone morele
4 suszone daktyle
3 płaskie łyżki cukru
1 i 1/2 szklanki mleka
szczypta cynamonu
miód do polania
150 g pieczywa pszennego bez skórki. Może być weka, bułki....
Podrobione pieczywo zalewamy mlekiem, wlewamy roztrzepane jajka, cukier, cynamon, pokrojone bakalie i zmielone orzechy.
Masę przelewamy do naczynia żaroodpornego. U mnie była to miseczka. Prawdę mówiąc w niej mieszałam i w niej piekłam.
Pieczemy w 160* 30 minut. Nie wyjmujemy od razu z piekarnika.
Polewamy miodem.
Smacznego.
Pycha :)
OdpowiedzUsuńPrzyznam, że takiego nie jadłam.
OdpowiedzUsuńW takiej wersji nie znam, ale bardzo chętnie poznam 😊
OdpowiedzUsuńChętnie spróbowałaby tego oryginalnego puddingu:)
OdpowiedzUsuńPrzepis zabieram do ulubionych.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam.
Tym razem nie dla mnie - nie cierpię bakalii :P
OdpowiedzUsuńzjadłabym sobie
OdpowiedzUsuńPyszna propozycja :)
OdpowiedzUsuńPrzepysznie się prezentuje! Spróbowałabym z ogromną przyjemnością :)
OdpowiedzUsuńŚniadanie mistrzów! :)
OdpowiedzUsuńhttps://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
Takie pyszności to coś dla mnie pychotka
OdpowiedzUsuńTakiego czegoś jeszcze nie jadłam,ale podoba mi się pomysł na przerabianie pieczywa :)
OdpowiedzUsuńCiekawe przepis :) Nigdy nie jadłam puddingu ;)
OdpowiedzUsuńNigdy takiego nie jadłam... ciekawe ;)
OdpowiedzUsuńCiekawy przepis, nigdy nie próbowałyśmy takiego śniadania :)
OdpowiedzUsuń