BUDYŃ KOKOSOWY
2 szklanki mleka
2 pełne łyżki skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej
płaska łyżeczka masła
łyżeczka cukru
1/2 szklanki wiórków kokosowych
1 szklankę mleka gotujemy z cukrem i masłem. W drugiej szklance rozprowadzamy skrobię. Zawartość drugiej szklanki wlewamy na gotujące mleko, dodajemy wiórki kokosowe.
Smacznego.
kokos ostatnio polubiłam więc jeszcze do tego bakalie i jak znalazł deserek
OdpowiedzUsuńMniam, na pewno wypróbuję, bo budyń uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńNie jadłam jeszcze takiego, a lubię budyń pod każdą postacią.
OdpowiedzUsuńUwielbiam kokos i budyń, a połączenie tych obu rzeczy w jedno, musi być coś wspaniałego. 😊
OdpowiedzUsuńProstota i smak :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam budynie, ale kokosowego jeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam budyń :) a w wersji kokosowej jeszcze nie robiłam :)
OdpowiedzUsuńMniam, z chęcią bym zjadła, jaszcze koksowy :-)
OdpowiedzUsuńKocham wszystko co kokosowe :)
OdpowiedzUsuń