piątek, 22 lutego 2019

Budyń kokosowy



BUDYŃ KOKOSOWY



2 szklanki mleka
2 pełne łyżki skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej
płaska łyżeczka masła
łyżeczka cukru
1/2 szklanki wiórków kokosowych

1 szklankę mleka gotujemy z cukrem i masłem. W drugiej szklance rozprowadzamy skrobię. Zawartość drugiej szklanki wlewamy na gotujące mleko, dodajemy wiórki kokosowe.

Smacznego.

9 komentarzy:

  1. kokos ostatnio polubiłam więc jeszcze do tego bakalie i jak znalazł deserek

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam, na pewno wypróbuję, bo budyń uwielbiam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie jadłam jeszcze takiego, a lubię budyń pod każdą postacią.

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam kokos i budyń, a połączenie tych obu rzeczy w jedno, musi być coś wspaniałego. 😊

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam budynie, ale kokosowego jeszcze nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  6. uwielbiam budyń :) a w wersji kokosowej jeszcze nie robiłam :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Mniam, z chęcią bym zjadła, jaszcze koksowy :-)

    OdpowiedzUsuń
  8. Kocham wszystko co kokosowe :)

    OdpowiedzUsuń