WEGAŃSKIE I BEZGLUTENOWE BROWNIE
W moim Brownie są tylko produkty pochodzenia roślinnego. Jest idealne dla ludzi cierpiących na celiakię oraz tych, którzy z różnych przyczyn stosują dietę wegańską.
Smak idealny, jak na Brownie przystało mocno czekoladowy i wilgotny.
Składniki na małą foremkę;
1 puszka czerwonej fasoli
2 duże dojrzałe banany
1/3 szklanki cukru klonowego
3 kopiate łyżki skrobi kukurydzianej
1/2 szklanki mleka sojowego
2 łyżki kakao
Dodatkowo mrożone truskawki
Fasolę należy odcedzić i zmiksować blenderem z bananami. Skrobię rozprowadzić w mleku sojowym, połączyć z miazgą fasolowo-bananową, dodać kakao i cukier klonowy.
Wszystko dokładnie wymieszać blenderem. Wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia.
Na wierzchu poukładać zamrożone truskawki.
Piec w temp. 160* ok. 45 minut.
Po upieczeniu odczekać chwilę, aż się przestudzi i można konsumować ;)
Smacznego.
Moja rodzinka rozsmakowała się w takich łakociach :)
OdpowiedzUsuńTrzeba wypróbować:))Pozdrawiam serdecznie:))
OdpowiedzUsuńPyszne. Uwielbiam takie brownie.
OdpowiedzUsuńMuszę wypróbować.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
Zjadłabym :)
OdpowiedzUsuńomom ja to chcę;D
OdpowiedzUsuńFajny przepis :)
OdpowiedzUsuńPycha, zjadłabym :-)
OdpowiedzUsuńKiedyś robiłam podobne ciacho :D
OdpowiedzUsuńO mniam! Moje ulubione ciasto w wersji wege. Wypróbuję na pewno <3
OdpowiedzUsuńZapisuję do wypróbowania ☺
OdpowiedzUsuńCzytałam wiele dobrego o brownie z czerwonej fasoli, ale sama nie odważyłam się jeszcze go zrobić. :D
OdpowiedzUsuńSmakowicie wygląda ^_^
OdpowiedzUsuńna takie ciacho to ja zawsze się pisze
OdpowiedzUsuńOstatnio moja córa rozsmakowała się w takich brownie :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ciepło, Agness:)
Super wygląda
OdpowiedzUsuńBardzo apetycznie wygląda :) piekłam kiedyś z samej fasoli ale banany na pewno wzbogaciły smak ciasta :)
OdpowiedzUsuńsmakowite muszę wypróbować :)(
OdpowiedzUsuńNa brownie wszyscy się skuszą :D Bardzo lubimy te z fasoli :)
OdpowiedzUsuńSuper, ostatnio też ciągnie mnie do wegańskich słodyczy :)
OdpowiedzUsuńTrzeba wypróbować. :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam brownie :-) to taki rodzaj ciasta obok którego nie mogę przejść obojętnie :-)
OdpowiedzUsuńPiekłam z samej fasoli, chętnie spróbuję Twojego przepisu.Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńBardzo lubię <3
OdpowiedzUsuńOooo coś dla mojej córki!
OdpowiedzUsuńBardzo lobię takie propozycje. Bez glutenu a smacznie
OdpowiedzUsuńCoś 100% dla mnie. 😊
OdpowiedzUsuńPyszne :-)
OdpowiedzUsuńSłodkości na koniec karnawału idealne:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam milutko:)
Zabieram kilka kawałeczków, pychotka...
OdpowiedzUsuńNie przepadam za takimi rzeczami ;p
OdpowiedzUsuńBardzo lubię takie brownie z fasoli :)
OdpowiedzUsuńsłodycz bez wyrzutów sumienia :)
OdpowiedzUsuńPychotka :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam brownie, może być nawet wegańskie :D
OdpowiedzUsuńPysznie
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie! :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie ♥♥
Nie oceniam po okładkach
zjadłabym z przyjemnością :)
OdpowiedzUsuńAle pychota!
OdpowiedzUsuńUwielbiam brownie, ale w takiej formie jeszcze nie jadłam.
OdpowiedzUsuńmusze wypróbować ten przepis!
OdpowiedzUsuńNa pewno spróbuję :-)
OdpowiedzUsuńDo tej pory robiłam z malinami i mąką migdałową i jest mega pyszne.
WOW! Genialny przepis! Obserwuję i Pozdrawiam!^^
OdpowiedzUsuńJakie fajne, jakos ostatnio za mna chdza, musze upiec :-)
OdpowiedzUsuń