STRUCLA Z JABŁKAMI
Rolka ciasta francuskiego
4 duże jabłka
3 łyżki rodzynek
2 łyżeczki cukru
1/2 łyżeczki cynamonu
1 łyżka syropu pomarańczowego
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na ósemki. Wrzucić na patelnię, posypać cukrem, cynamonem, rodzynkami i wlać syrop pomarańczowy. Lekko podprażyć pod przykryciem, nie mieszając.
Ciasto rozwinąć, jedną część pokroić pośrodku nożem. Wysypać uprażone jabłka. Przykryć pociętą częścią ciasta.
Piec 20 minut w 170*
Smacznego.
Dawno nie jadłam strucli, ale nabrałam na nią ochotę :D
OdpowiedzUsuńBłyskawicznie i naprawdę pysznie <3
OdpowiedzUsuńPojadłabym sobie, pojadła.
OdpowiedzUsuńProsto, szybko i smacznie :)
OdpowiedzUsuńCzęsto robię taką struclę. Szybka w wykonaniu i pyszna.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
Bardzo lubię takie nie skomplikowane wypieki:)))strucla wyglada pysznie:))pozdrawiam serdecznie:))
OdpowiedzUsuńLubię ciasto francuskie zwłaszcza z jabłkami :)
OdpowiedzUsuńNabrałyśmy ochotę na francuskie! Z jabłkiem lub z serem to nasze ulubione :)
OdpowiedzUsuńPychotka:))
OdpowiedzUsuńZabieram kawałek mimo później pory,pyszota!
OdpowiedzUsuńMniam ale pyszności u ciebie Małgosiu :-)
OdpowiedzUsuńPięknie wygląda, musi być pyszna, wypróbuję! Pozdrawiam serdecznie Małgosiu.
OdpowiedzUsuńPyszne i proste do przygotowania ciasto :)
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł, muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuńWygląda i i na pewno smakuje pysznie. 😊
OdpowiedzUsuńBardzo kusząca!
OdpowiedzUsuńRolada wygląda przepysznie :)
OdpowiedzUsuń