czwartek, 14 lutego 2019

Strucla z jabłkami, rodzynkami i sosem pomarańczowym



STRUCLA Z JABŁKAMI 



Rolka ciasta francuskiego
4 duże jabłka
3 łyżki rodzynek
2 łyżeczki cukru
1/2 łyżeczki cynamonu
1 łyżka syropu pomarańczowego  

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na ósemki. Wrzucić na patelnię, posypać cukrem, cynamonem, rodzynkami i wlać syrop pomarańczowy. Lekko podprażyć pod przykryciem, nie mieszając.
 Ciasto rozwinąć, jedną część pokroić pośrodku nożem. Wysypać uprażone jabłka. Przykryć pociętą częścią ciasta.
Piec 20 minut w 170*

Smacznego.



17 komentarzy:

  1. Dawno nie jadłam strucli, ale nabrałam na nią ochotę :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Błyskawicznie i naprawdę pysznie <3

    OdpowiedzUsuń
  3. Prosto, szybko i smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Często robię taką struclę. Szybka w wykonaniu i pyszna.
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo lubię takie nie skomplikowane wypieki:)))strucla wyglada pysznie:))pozdrawiam serdecznie:))

    OdpowiedzUsuń
  6. Lubię ciasto francuskie zwłaszcza z jabłkami :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Nabrałyśmy ochotę na francuskie! Z jabłkiem lub z serem to nasze ulubione :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Zabieram kawałek mimo później pory,pyszota!

    OdpowiedzUsuń
  9. Mniam ale pyszności u ciebie Małgosiu :-)

    OdpowiedzUsuń
  10. Pięknie wygląda, musi być pyszna, wypróbuję! Pozdrawiam serdecznie Małgosiu.

    OdpowiedzUsuń
  11. Pyszne i proste do przygotowania ciasto :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Ciekawy pomysł, muszę wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Wygląda i i na pewno smakuje pysznie. 😊

    OdpowiedzUsuń
  14. Rolada wygląda przepysznie :)

    OdpowiedzUsuń