środa, 10 lipca 2019

Placuszki na owsiance bananowej z żurawiną





PLACUSZKI NA OWSIANCE BANANOWEJ
Z ŻURAWINĄ






 Placuszki są smażone bez użycia tłuszczu. Pyszne, miękkie i pożywne. Można zabrać ze sobą, do pracy na drugie śniadanie. W owsiance są całe kawałki suszonych bananów, które przy miksowaniu blenderem są miażdżone na mniejsze kawałki. Dodają naturalnej słodyczy.

300 g. Owsianki Bananowej 
2 i 1/2 szklanki mleka
1 jajko
sól 1/3 łyżeczki
1/3 szklanki żurawiny

Owsiankę, mleko, jajko i sól, należy umieścić w kielichu blendera i zmiksować. Następnie dodać żurawinę.
Placuszki smażyć z obu stron na teflonowej patelni, bez użycia tłuszczu.
Surowa masa po pewnym czasie zaczyna gęstnieć. W związku z tym trzeba dolewać po trochę mleka, aby ją rozrzedzać.

Smacznego





15 komentarzy:

  1. Tylko czym jest ta owsianka bananowa? :P

    OdpowiedzUsuń
  2. Hello, thanks for the information. Have a nice day
    xx

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo fajne placuszki:))chętnie takie przygotuję:))Pozdrawiam serdecznie:))

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale apetycznie wyglądają. Chętnie bym je spróbowała:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Musze koniecznie wypróbować bo pysznie wyglądają:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Poproszę jeszcze przepis na owsiankę bananową :D Placki wyglądają bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ciekawy pomysł, tylko nie wiem co to jest ta owsianka bananowa :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Można je zrobić na wodzie? placki wyglądają pysznie.
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  9. This look very delicious. Thank you for recipe.

    New Post - http://www.exclusivebeautydiary.com/2019/07/1st-anniversary-of-exclusive-beauty_9.html

    OdpowiedzUsuń
  10. Smaczne, zdrowe i o to chodzi:)
    Pozdrawiam weekendowo bardzo serdecznie:)

    OdpowiedzUsuń