SERNIK NA MLEKU KOKOSOWYM
Sernik z mlekiem kokosowym i galaretką z czereśni. To idealny deser na upalne dni. Wykonanie go, nie zajmuje dużo czasu i jest mało pracochłonne. Ma jednak też swoją wadę, gdyż bardzo szybko znika z talerzyków.
Składniki na tortownicę o śr. 24 cm.;
1 kg. serka mielonego z wiaderka (dobrej jakości)
1 łyżka żelatyny
2 galaretki krystaliczne
250 ml wrzątku
3 łyżki cukru pudru
Galaretki należy rozpuścić w 250 ml. wrzątku i dokładnie wymieszać. Odstawić do wystudzenia.
Żelatynę zalać odrobina zimnej wody, to znaczy w takiej ilości, aby ją zakryła. Odstawić na kilka minut, następnie dolać kilka łyżek wrzątku i dokładnie wymieszać.
Do misy miksera wlać mleko kokosowe, dodać ser biały, cukier puder wystudzone galaretki i żelatynę. Wymieszać na niskich obrotach.
Masę sernikową wylać na tortownicę w całości pokrytą folią spożywczą.
Umieścić w lodówce najlepiej na całą noc.
Składniki na galaretkę z czereśni;
1 łyżka żelatyny
Żelatynę zalać odrobiną zimnej wody, odstawić na kilka minut aby napęczniała.
Dżem umieścić w rondelku i lekko podgrzać. Do napęczniałej żelatyny wlać kilka łyżek wrzątku, wymieszać dokładni i połączyć z ciepłym dżemem.
Wystudzić i wylać na zimny sernik. Potrzymać w lodówce ok. pół godziny.
Po tym czasie można śmiało kroić i delektować się pysznym deserem.
Smacznego.
Pyszności. Uwielbiam takie serniki.
OdpowiedzUsuńDzięki Violu :)
UsuńNa pewno pokażę ten przepis mojej mamie. To są jej klimaty. 😊
OdpowiedzUsuń🏵️🌺
UsuńJakoś mnie nie dziwi ,że znika szybko z talerza ;)) Pysznie wygląda i pewnie tak samo smakuje trzeba będzie spróbować. Smacznie się zrobiło, pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńCześć Lucynko witam Cię na moim blogu 🌼🌻🏵️
UsuńNie dziwi mnie ze szybko znika ;)
OdpowiedzUsuń😁
UsuńWygląda obłędnie :)
OdpowiedzUsuń💙💚💛
Usuńna mleczku kokosowym jeszcze nie robiłam, musi mieć super posmak :)
OdpowiedzUsuńZgadza się 🌻
Usuńpoproszę kawałek;)
OdpowiedzUsuńZapraszam 🌷
UsuńDelikatny, smaczny, idealny do kawki:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie na miły dzień:)
Miłego dnia 🥀
UsuńO coś dla mnie. Świetny, użyłaś do niego mleko kokosowe.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie:)
Pozdrawiam gorąco 🏵️
UsuńJak dla mnie połączenie idealne! Sernik z dżemem czereśniowym i to jeszcze sernik na mleku kokosowym! Raj dla podniebienia :)
OdpowiedzUsuńDziękuję 💛
UsuńBardzo chętnie przygotuję taki sernik. Wszystkie składniki mam, zamiast dżemu wykorzystam czereśniową frużeliną:)
OdpowiedzUsuńDorotko świetny pomysł z użyciem fruzeliny 🍮🍰🍮
UsuńO tak :)
OdpowiedzUsuńWygląda obłędnie :) No ja łasuch jestem.
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńIdealny deser, świetne połączenie smaków. Coś dla nas... mniammm
OdpowiedzUsuńPolecam :)
UsuńPyszny, aż ślinka cieknie na sam widok :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuń¡¡Hola!! Cómo me gustan este tipo de tartas, frescas y apetecibles en cualquier estación del año, pero es cierto que ahora, en verano, es cuando más disfrutamos de estas tartas tan frescas. Una delicia que también va a desaparecer pronto de mi plato. Besitos.
OdpowiedzUsuńWygląda wspaniale , serniki uwielbiam i na pewno wypróbuję Twój przepis :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam ciepło, Agness:)
Sernik... Uwielbiam... Każdy! Jedyne ciasto które mi wychodzi, bo wkładam w nie całe serce, a wiśnie i kokos to ulubione połączenie moje męża. Jak dla mnie przepis trafiony w 200%
OdpowiedzUsuńCudowny serniczek kochana. Wpraszam się na kawałek :-)
OdpowiedzUsuńwygląda pysznie!
OdpowiedzUsuńWygląda naprawdę pysznie ☺
OdpowiedzUsuńObłędnie wygląda!
OdpowiedzUsuńcoś czuję że smakuje genialnie :)
OdpowiedzUsuńPychotka. Poproszę o kawałeczek.
OdpowiedzUsuńo rany ale cudo!!!
OdpowiedzUsuńWygląda wspaniale,aż ślinka leci :-)
OdpowiedzUsuńPrzepis wspaniały .Koniecznie muszę zrobić
OdpowiedzUsuńJakie ciekawe ciasto, pycha ;-D
OdpowiedzUsuń