CIASTO MIGDAŁOWE
BEZ GLUTENU
Ciasto jest bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu.
Składniki na małą formę do keksów
200 g. mąki migdałowej (zmielonych migdałów)
1/2 szklanki cukru
3 jaja
1 łyżka aromatu waniliowego
Całe jaja miksujemy z cukrem i aromatem, aż potroją swoją objętość. Następnie dodajemy makę migdałową i krótko mieszamy mikserem.
Ciasto wylewamy na formę wyłożoną w całości papierem do pieczenia.
Pieczemy w 150* 35-40 minut.
Smacznego.
Nie jadłam jeszcze takiego ciasta. Musi być pyszne.
OdpowiedzUsuńNa pewno jest pyszne. 😊
OdpowiedzUsuńWygląda pięknie :)
OdpowiedzUsuńWyglada smacznie ;)
OdpowiedzUsuńPięknie, kusząco wygląda. W ogóle to moje smaki...
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie wypieki :) proste i smaczne :) gdyby nie dodawać cukru mógłby być chlebkiem :D
OdpowiedzUsuńIdealne ciasto dla mojej córki, jej organizm nie toleruje glutenu, pozwól, że podkradnę Ci ten przepis:)
OdpowiedzUsuńProste,szybkie i smaczne :-)
OdpowiedzUsuńWygląda na delikatne i puszyste :) Na pewno jest przepyszne :)
OdpowiedzUsuńtakie ciasta to ja lubie :)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie. Bez mąki pszennej i tłuszczu to zdrowszy wariant słodkości. Często piekąc ciasta zastępuję mąkę pszenną zmielonymi migdałami albo orzechami.
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawe ciasto
OdpowiedzUsuń