poniedziałek, 6 stycznia 2020

Francuskie sakiewki ze szpinakiem i fetą




FRANCUSKIE SAKIEWKI ZE SZPINAKIEM I FETĄ




Jedno opakowanie ciasta francuskiego. ciasto pokroić na małe kwadraty. 
1 opakowanie szpinaku mrożonego liściastego
ser feta 200 g.
3 ząbki czosnku
1 cebula średnia
pieprz do smaku
2 łyżki masła

Szpinak wrzucić na patelnię dodać masło, przeciśnięty czosnek i przyprawy. Przykryć i dusić pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu.
Kiedy już zmięknie dodać pokrojony ser feta. Ser jest słony i nie soliłam dodatkowo, jeśli uznasz, że to konieczne można posolić.

Gotowy farsz ze szpinaku nakładać łyżką na kwadraty ciasta. Brzegi zawijać do środka.
Włożyć do nagrzanego do 170* piekarnika i piec 15 minut.

Smacznego






17 komentarzy:

  1. Piszę się na takie pyszne sakiewki! Do farszu dodałabym odrobinę białego wytrawnego wina.
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pychotka. Przepis zapisałam wykorzystam na imprezę. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglądają przepięknie i na pewno wyśmienicie smakują:))Pozdrawiam serdecznie:))

    OdpowiedzUsuń
  4. Są pyszne , podobne robi moja córka i zapewniam są pyszne:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Piękne sakiewki:)
    Aż chce się zajrzeć do środka :)
    Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  6. Takiego połączenia jeszcze nie miałam okazji próbować.

    OdpowiedzUsuń
  7. Aż sobie palce zalizsłam.
    Brzmi apetycznie

    OdpowiedzUsuń
  8. Uwielbiam takie przekąski i chętnie je robię z przeróżnymi nadzieniami :D Pycha :D
    Pozdrawiam noworocznie, Agness<3

    OdpowiedzUsuń