FRANCUSKIE SAKIEWKI ZE SZPINAKIEM I FETĄ
Jedno opakowanie ciasta francuskiego. ciasto pokroić na małe kwadraty.
1 opakowanie szpinaku mrożonego liściastego
ser feta 200 g.
3 ząbki czosnku
1 cebula średnia
pieprz do smaku
2 łyżki masła
Szpinak wrzucić na patelnię dodać masło, przeciśnięty czosnek i przyprawy. Przykryć i dusić pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu.
Kiedy już zmięknie dodać pokrojony ser feta. Ser jest słony i nie soliłam dodatkowo, jeśli uznasz, że to konieczne można posolić.
Gotowy farsz ze szpinaku nakładać łyżką na kwadraty ciasta. Brzegi zawijać do środka.
Włożyć do nagrzanego do 170* piekarnika i piec 15 minut.
Smacznego
Piszę się na takie pyszne sakiewki! Do farszu dodałabym odrobinę białego wytrawnego wina.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
Pychotka. Przepis zapisałam wykorzystam na imprezę. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńWyglądają naprawdę apetycznie ;)
OdpowiedzUsuńWyglądają przepięknie i na pewno wyśmienicie smakują:))Pozdrawiam serdecznie:))
OdpowiedzUsuńSą pyszne , podobne robi moja córka i zapewniam są pyszne:)
OdpowiedzUsuńPiękne sakiewki:)
OdpowiedzUsuńAż chce się zajrzeć do środka :)
Pozdrawiam.
Prosto i ze smakiem
OdpowiedzUsuń;)
Takiego połączenia jeszcze nie miałam okazji próbować.
OdpowiedzUsuńNa pewno są pyszne. 😊
OdpowiedzUsuńOoo jakie pyszności :)
OdpowiedzUsuńRewelacja :)
OdpowiedzUsuńMoje smaki,jadłabym :-)
OdpowiedzUsuńAż sobie palce zalizsłam.
OdpowiedzUsuńBrzmi apetycznie
Uwielbiam takie przekąski i chętnie je robię z przeróżnymi nadzieniami :D Pycha :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam noworocznie, Agness<3
Idealne na przekąskę :)
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczne :)
OdpowiedzUsuńAleż kusząca propozycja!
OdpowiedzUsuń