1/2 szklanki kaszy orkiszowej
garść rodzynek
garść moreli
garść orzeszków ziemnych
1/2 szklanki amarantusa ekspandowanego
garść suszonych śliwek
łyżka miodu
2 surowe białka z jaj
Kaszę orkiszową zamocz na 12 godzin w zimnej wodzie.
Następnie zagotuj ją do miękkości w lekko osolonej wodzie.
Bakalie, te większe pokrój na kawałki.
Dodaj łyżkę miodu i ubitą pianę z dwóch białek.
Rozłóż na przygotowany na brytfance papier do pieczenia.
Piecz 30 minut w 100 *C
Bakaliowe pyszności robiłam wspólnie z;
Czarnaodkuchni
Moje domowe kucharzenie
Esmeralda ze smakiem
Grunt to przepis
Katalog smaków
Samo zdrowie :-)
OdpowiedzUsuńMałgosiu, dziękuję za przepis. Pozdrawiam cieplutko.
OdpowiedzUsuńMoniczko bardzo się cieszę, że mój pomysł spodobała Ci się :)
UsuńTakie to można jeść bez wyrzutów sumienia;)
OdpowiedzUsuńWspaniałe!
OdpowiedzUsuńJadłabym bez końca...
Piękne batoniki :) Są super dla osób, którzy odchudzają się :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Patryk
Pyszne i zdrowe. Przekąska idealna :)
OdpowiedzUsuńŚwietne batoniki Małgosiu, pysznie wyglądają :-)
OdpowiedzUsuńPysznie wyglądają te batoniki. Smaczne i zdrowe :-)
OdpowiedzUsuńZdrowo i smacznie :)
OdpowiedzUsuńNice !
OdpowiedzUsuńFollow for follow ?
amylifestyleadress.blogspot.ba
Pycha! Nie dość że smaczne to i zdrowe - tak lubię ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam bakalie, batoniki wyglądają pysznie :-)
OdpowiedzUsuńjak pysznie:)
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł.dzięki za wspólne pieczenie.
OdpowiedzUsuńsuper pomysł na zdrowe batoniki :)
OdpowiedzUsuńMarzenie.
OdpowiedzUsuńPysznie najeżone bakaliami :) Dzięki Kochana za wspólne pieczenie i do następnego wkrótce!
OdpowiedzUsuńTakie batoniki, można jeść bez wyrzutów sumienia. Dziękuję za wspólne pieczenie. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńPychotki :) Dzięki za wspólne pieczenie :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie zdrowe słodkości :)
OdpowiedzUsuńTakich batonów jeszcze nie jadłyśmy! Musza być pyszne a kaszy orkiszowej chyba jeszcze nie miałyśmy :)
OdpowiedzUsuńBatoniki wyglądają świetnie, pewnie jeszcze lepiej smakują :D
OdpowiedzUsuń