Nutellę można użyć do naleśników, pancakes, krakersów oraz do smarowania pieczywa.
Gorąco polecam.
2 łyżki ciemnego kakao
3 łyżki powideł śliwkowych firmy Orzech
1 dojrzałe awokado
Awokado należy obrać ze skórki i zmiksować.
Dodać powidło i kakao.
Dokładnie mieszać blenderem ręcznym, aż do uzyskania masy o aksamitnej konsystencji.
ja robię latem śliwkę z kakao, i wiśnię z czekoladą:)
OdpowiedzUsuńNigdy nie robiłam typowej czekośliwki, ale dodawałam do jednej potrawy i śliwek, i kakao - połączenie niesamowite :)
OdpowiedzUsuńwitam dobry pomysł bo mam usmażone sliwki
OdpowiedzUsuńRaz moja mama zrobiła takie i w sumie nie bardzo mi to podeszło ;p na pewno jest to o wiele zdrowsze niż zwykła Nutella sklepowa :)
OdpowiedzUsuńZapowiada się świetnie - wszystkie składniki bardzo lubię, więc taka mieszanka na pewno by mi smakowała :)
OdpowiedzUsuńTakie cudo chętnie bym zjadła. :-) Lubię i czekoladowe smaki i śliwkowe, więc połączenie będzie dla mnie idealne :-)
OdpowiedzUsuńSmakowita :) Taka zdrowsza wersja nutelli.
OdpowiedzUsuńO u Ciebie też nutella, super! I po co kupować skoro samemu można takie pyszności wyczarować :D
OdpowiedzUsuńMałgosiu, to coś dla moich synków, muszę koniecznie wypróbować . Pozdrawiam cieplutko.
OdpowiedzUsuńTaka nutella jest o wiele zdrowsza od tej kupowanej
OdpowiedzUsuńBardzo lubię smak takiego smarowidła, jest pyszne :-)
OdpowiedzUsuńTo brzmi naprawdę dobrze!
OdpowiedzUsuńWygląda świetnie, muszę wypróbować ten przepis :P
OdpowiedzUsuńSuper przepis:) Ja zawsze robię latem:)
OdpowiedzUsuńsuper pomysł :)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł :)
OdpowiedzUsuńja takie pasteryzuje, od razu :D
OdpowiedzUsuńUwielbiam <3
Ciekawy przepis :))
OdpowiedzUsuńZrobiłyśmy kiedyś takie czekośliwkowe powidełka i jakoś średnio nam podeszły :) Chyba wolimy 100% śliweczki a czekoladę osobno :P Ale np. jako krem do ciast to fajna sprawa :)
OdpowiedzUsuńTaki krem też super pasuje do omletów :) Takie proste i smaczne ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Patryk
Ulala, ale fajna wersja Nutelli:)
OdpowiedzUsuńJakie musi to być smaczne ;-)
OdpowiedzUsuńKiedyś robiłam z czekoladą w czasie sezonu, teraz lubię ze smakiem pomarańczy.
OdpowiedzUsuńA się zastanawiam ciągle do czego to awokado? Czy to jakiś smak zmienia? Kakao i śliwki jak najbardziej są wskazane do tego :)
OdpowiedzUsuńWypróbuję Twój przepis na dwa sposoby - jeden z awokado drugi bez i zobaczymy czy też będzie dobre :)
Pozdrawiam, Sylwia :)
Dziękuję za odwiedziny :)