środa, 8 marca 2017

Nutella z powideł śliwkowych

Zaletą jest to, że nie musiałam smażyć śliwek.  Poszłam na łatwiznę i kupiłam gotowy słoiczek, dodałam tylko dwie rzeczy i czekoladowe smarowidło gotowe.
Nutellę można użyć do naleśników, pancakes, krakersów oraz do smarowania pieczywa.
Gorąco polecam.





Do wykonania tego kremu wystarczą trzy składniki;

2 łyżki ciemnego kakao
3 łyżki powideł śliwkowych firmy Orzech
1 dojrzałe awokado






 Awokado należy obrać ze skórki i zmiksować.
Dodać powidło i kakao.
Dokładnie mieszać blenderem ręcznym, aż do uzyskania masy o aksamitnej konsystencji.











24 komentarze:

  1. ja robię latem śliwkę z kakao, i wiśnię z czekoladą:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nigdy nie robiłam typowej czekośliwki, ale dodawałam do jednej potrawy i śliwek, i kakao - połączenie niesamowite :)

    OdpowiedzUsuń
  3. witam dobry pomysł bo mam usmażone sliwki

    OdpowiedzUsuń
  4. Raz moja mama zrobiła takie i w sumie nie bardzo mi to podeszło ;p na pewno jest to o wiele zdrowsze niż zwykła Nutella sklepowa :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Zapowiada się świetnie - wszystkie składniki bardzo lubię, więc taka mieszanka na pewno by mi smakowała :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Takie cudo chętnie bym zjadła. :-) Lubię i czekoladowe smaki i śliwkowe, więc połączenie będzie dla mnie idealne :-)

    OdpowiedzUsuń
  7. Smakowita :) Taka zdrowsza wersja nutelli.

    OdpowiedzUsuń
  8. O u Ciebie też nutella, super! I po co kupować skoro samemu można takie pyszności wyczarować :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Małgosiu, to coś dla moich synków, muszę koniecznie wypróbować . Pozdrawiam cieplutko.

    OdpowiedzUsuń
  10. Taka nutella jest o wiele zdrowsza od tej kupowanej

    OdpowiedzUsuń
  11. Bardzo lubię smak takiego smarowidła, jest pyszne :-)

    OdpowiedzUsuń
  12. Wygląda świetnie, muszę wypróbować ten przepis :P

    OdpowiedzUsuń
  13. Super przepis:) Ja zawsze robię latem:)

    OdpowiedzUsuń
  14. ja takie pasteryzuje, od razu :D
    Uwielbiam <3

    OdpowiedzUsuń
  15. Zrobiłyśmy kiedyś takie czekośliwkowe powidełka i jakoś średnio nam podeszły :) Chyba wolimy 100% śliweczki a czekoladę osobno :P Ale np. jako krem do ciast to fajna sprawa :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Taki krem też super pasuje do omletów :) Takie proste i smaczne ;)

    Pozdrawiam,

    Patryk

    OdpowiedzUsuń
  17. Ulala, ale fajna wersja Nutelli:)

    OdpowiedzUsuń
  18. Jakie musi to być smaczne ;-)

    OdpowiedzUsuń
  19. Kiedyś robiłam z czekoladą w czasie sezonu, teraz lubię ze smakiem pomarańczy.

    OdpowiedzUsuń
  20. A się zastanawiam ciągle do czego to awokado? Czy to jakiś smak zmienia? Kakao i śliwki jak najbardziej są wskazane do tego :)
    Wypróbuję Twój przepis na dwa sposoby - jeden z awokado drugi bez i zobaczymy czy też będzie dobre :)

    Pozdrawiam, Sylwia :)
    Dziękuję za odwiedziny :)

    OdpowiedzUsuń