Składniki na miseczki;
100 g. gorzkiej czekolady
Czekoladę topimy w kąpieli wodnej. Wlewamy do foremek silikonowych i tak manewrujemy nimi, aby oblepić czekoladą ścianki.
Foremki wkładamy do lodówki.
Masa ;
5 suszonych moreli
5 suszonych daktyli
5 suszonych fig
2 łyżki wody kokosowej.
Owoce kroimy na mniejsze kawałki. Dolewamy wodę kokosową i miksujemy blenderem. Wypełniamy gotową masą miseczki. Umieszczamy w lodówce.
Gotowe deserki mogą kilka dni być przechowywane w chłodnym miejscu.
Bardzo chętnie bym zjadła taka miseczkę :-)
OdpowiedzUsuńTo jest świetne ;) Na prawdę świetny pomysł a jaki uroczy :) Zjadłabym taką, choć pewnie byłoby dla mnie za slodko :P Marzy mi się też taka z masłem orzechowym ♥
OdpowiedzUsuńBardzo dobry pomysł ❤
UsuńŚwietny pomysł. Muszę kupić takie foremki. :-)
OdpowiedzUsuńWyglądają cudnie, a są takie proste w przygotowaniu :)
OdpowiedzUsuńDziękuję ❤
UsuńŚwietnie się prezentują, najważniejsze, że zdrowe i słodkie :D!!!
OdpowiedzUsuńZdrowa słodycz, dziękuję 💙
UsuńMiseczki wyglądają super :)
OdpowiedzUsuńIdealne dla czekoladoholika :)
OdpowiedzUsuńcudny deserek :)
OdpowiedzUsuńDeserek wspaniały, moje smaki :)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńNiezłe :) Takie przekąski są dobre dla dzieci :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Patryk
Małgosiu, widzę, że jest przy tym trochę pracy, ale wygląda to kusząco, muszę wypróbować. Pozdrawiam cieplutko.
OdpowiedzUsuńPomysłowo, chociaż ja chyba jestem za leniwa :)
OdpowiedzUsuńSuper dla miłośników czekolady takich jak my :) A czy w swojej kuchni filtrujesz wodę? My mamy filtr na ujęciu wody w kuchni i do wszystkich potraw dodajemy właśnie taką wodę co pozytywnie przekłada się na smak potraw :)
OdpowiedzUsuńWody nie filtruję. U nas można pić prosto z kranu, taka jest czysta.
UsuńSuper pomysł. Bardzo mi się podoba:)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie małe co nieco :)
OdpowiedzUsuńOd jakiegoś czasu mamy w planach zrobić czekoladowe miseczki ;)
OdpowiedzUsuńSuper Ci wyszło!