Przygotuj brytfankę o średnicy 16 cm.
5 łyżek zmielonych orzechów włoskich
3 jaja
25 dkg. bułki ( środek)
2 szklanki mleka
3 płaskie łyżki cukru
Miękisz bułki namoczyć w mleku
żółtka jaja zmiksować z cukrem na kogel mogel.
Do zmiksowanej masy wsypać orzechy i wymieszać.
Na końcu dodać ubitą pianę z białek.
Mieszamy łyżką i umieszczamy w formie do pieczenia.
Piekłam w tortownicy. Na dno dałam papier do pieczenia a boki posmarowałam masłem.
Piec 30-40 min w 150 *C
Super wygląda, nigdy takiego nie robiłam :)
OdpowiedzUsuńSame pyszności tutaj:)
OdpowiedzUsuńbardzo smakowity i zdrowy pudding, na śniadanie lub jako deser byłby idealny;)
OdpowiedzUsuńale pychota:)
OdpowiedzUsuńCudownie wygląda :-)
OdpowiedzUsuńJak ładnie udekorowany!
OdpowiedzUsuńMałgosiu, muszę to koniecznie wypróbować, już wiem, że to dobre! Pozdrawiam cieplutko.
OdpowiedzUsuńDziękuję i pozdrawiam :)
UsuńOrzechy, bardzo wartościowy tłuszcz :)
OdpowiedzUsuńwspaniały, wygląda pysznie! mam na niego chętkę :D
OdpowiedzUsuńciekawa propozycja :)
OdpowiedzUsuńJadłabym!
OdpowiedzUsuńPyszny pudding Małgosiu. :-) Proszę mi podesłać odrobinkę. :-)
OdpowiedzUsuńPyszności :)
OdpowiedzUsuńPyszny, zjadłabym ;)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawe danie :)
OdpowiedzUsuńGosieńko szalejesz i kusisz smakołykami. :-) Super przepis.
OdpowiedzUsuńBardzo mnie ta słodkość zaintrygowała - podbieram patent do wypróbowania :)
OdpowiedzUsuńCo tu dużo mówić - pudding wygląda przepysznie :) I z takiej ilości składników można coś fajnego przyrządzić :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie,
Patryk
Kolejny ciekawy i smaczny pomysł.
OdpowiedzUsuńMam nadzieję, że wkrótce sprawdzę osobiście jak smakuje. Dziękuję za wspólne pieczenie
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł :) Dziękuję za wspólne wypiekanie :)
OdpowiedzUsuńKurcze, już tyle razy mamy zabrać się za pudding z chleba czy bułki i jeszcze nam to nie wyszło :P
OdpowiedzUsuń