piątek, 20 kwietnia 2018

Makaron ryżowy z pastą rybną


Makarony ryżowe doskonale komponują się z dodatkiem ryby. Gotowe danie, które poniżej zaprezentuję, najlepiej jest wymieszać. Powstaje coś w rodzaju rybnego pesto. Jest to tuńczyk, bardzo aromatyczny w oleju.
Polecam.

MAKARON RYŻOWY Z PASTĄ RYBNĄ


































100 g. makaronu ryżowego drobnej nitki

składniki na sos czosnkowy;

5 łyżek jogurtu naturalnego
ząbek czosnku
sól do smaku oraz pieprz świeżo zmielony
Ulubione przyprawy do posypania dania. U mnie jest to przyprawa w młynku do sałatek.


Makaron należy ugotować al dente.
Ząbek czosnku zmiażdżyć i połączyć z jogurtem. Doprawić do smaku. Wymieszać z tuńczykiem.
Powstanie bardzo smaczna pasta. Całe danie najlepiej dokładnie wymieszać. 
Udekorowałam startą skórką z cukinii i pomidorkami..

Smacznego.





#MASTERTUŃCZYK




5 komentarzy:

  1. Prosty przepis, ale jaki pomysłowy :D Będę musiała wypróbować!

    OdpowiedzUsuń
  2. Smakowicie wygląda danie :) Bardzo lubię dania z makaronem :)

    Pozdrawiam serdecznie,
    Patryk

    OdpowiedzUsuń
  3. Ha! Nie tak dawno zrobiłyśmy coś podobnego bo w sumie nie było czasu na obiad, zakupów nie zrobiłyśmy i miałyśmy głownie makaron i puszki tuńczyka xD Całkiem niezłe to było :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Super pomysł na szybki obiad :)

    OdpowiedzUsuń