Tuńczyk to jedna z nielicznych moich ulubionych ryb. Konserwy z nią mają wszechstronne zastosowanie.
To źródło pełnowartościowego białka, oraz niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych.
Dostarcza nam również wiele witamin. Spożywajmy więc tuńczyka.
CUKINIA Z TUŃCZYKIEM
Składniki;
1 mała cukinia
puszka tuńczyka w oleju Princes
1/4 surowej czerwonej papryki
2 łyżki jogurtu naturalnego
szczypior
rukola
pomidorki koktajlowe
sól do smaku
pieprz kolorowy świeżo zmielony
Wykonanie;
Cukinię pokroić na plastry o szerokości od 2,5 do 3 cm.
Wrzucić na osolony wrzątek i gotować ok. 5 minut.
Wydrążyć środek ostrym nożem.
Tuńczyka rozdrobnić widelcem, dodać jogurt, drobno pokrojona paprykę i posiekany szczypior. Doprawić do smaku pieprzem i solą.
Farszem uzupełnić wydrążone środki cukinii.
Podawać z rukola i pomidorkami koktajlowymi.
Smacznego.
#MASRERTUŃCZYK
Bardzo smacznie wygląda.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
Bardzo smacznie wygląda.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
Fajna przystawka :) Uwielbiam tuńczyka, a szczególnie pastę z tuńczyka oraz sałatkę z dodatkiem tej ryby :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie,
Patryk
Pięknie podane :) Wiosną uwielbiam takie lekkie dania :)
OdpowiedzUsuńPysznie :)
OdpowiedzUsuń