czwartek, 9 sierpnia 2018

Domowy budyń waniliowy


Domowe budynie według mnie są najlepsze.
 Do mojego waniliowego dałam ziarna z laski wanilii.



DOMOWY BUDYŃ WANILIOWY






600 ml. mleka
2 łyżki cukru
łyżka masła 
żółtko 

400 ml. mleka zagotować z cukrem i ziarenkami wanilii.
W pozostałym zimnym mleku rozprowadzić skrobię i żółtko.
Do gotującego mleka z cukrem i wanilią, wlać mleko ze skrobią i żółtkiem.
Mieszać i gotowac na małej mocy palnika. Pod koniec dodać masło. 
Gdy powstanie konsystencja budyniowa, wyłączyć.

Smacznego.





12 komentarzy:

  1. Apetyczny budyń Małgosiu 😊 Zjadłabym 😊

    OdpowiedzUsuń
  2. Domowy z pewnością smakuje najlepiej :)

    OdpowiedzUsuń
  3. O, jak ja dawno nie robiłam domowego budyniu. Chyba ostatnio jak junior był malutki - chyba mnie zainspirowałaś :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Domowego budyniu nie odmówię, pięknie podany :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Na budynie mam smak zawsze zimą, ten prezentuje się wybornie :D

    OdpowiedzUsuń
  6. nie ma to jak domowy budyń:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Uwielbiam takie domowe warianty :)

    OdpowiedzUsuń
  8. domowy zdecydowanie najlepszy

    OdpowiedzUsuń