poniedziałek, 18 lipca 2016

Kasza bulgur z warzywami i szynką



2 szklanki kaszy Bulgur
1 surowa papryka
1 cebula
30 dkg ulubionej szynki
oliwka do podsmażenia
Pietruszka natka
sól, pieprz


Kaszę gotujemy w/g instrukcji na opakowaniu.
Szynkę kroimy w kostkę i dusimy z pokrojoną papryką i cebulką 
Podlewamy lekko oliwką i doprawiamy do smaku.

Bardzo smaczne i lekkie danie .
Gorąco polecam :)

14 komentarzy:

  1. Apetyczne, lekkie danie - idealne na lato :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Idealne dla osob zabieganych jak ja!

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam kaszę bulgur w takim wydaniu :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pomysłowo i prosto :) Idealne danie na lato :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Coś dla mojej mamy. Pozdrawiam cieplutko

    OdpowiedzUsuń
  6. Fajny prosty przepis, a do tego smacznie i zdrowo :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Kasza bulgur jest bardzo ciekawa ale jakoś na stałe nie zagościła w naszej kuchni :)
    Jednak danie wygląda bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Wygląda ciekawie, aż slinka cieknie na sam widok. ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. Dziękuję wszystkim za miłe komentarze :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Pyszna propozycja, uwielbiam wszystkie kasze :-)

    OdpowiedzUsuń
  11. Porywam ten talerzyk! Moja ulubiona kasza w doborowym towarzystwie. Pysznie, pożywnie i zdrowo :) Mniam <3

    OdpowiedzUsuń