2 szklanki kaszy Bulgur
1 surowa papryka
1 cebula
1 cebula
30 dkg ulubionej szynki
oliwka do podsmażenia
Pietruszka natka
sól, pieprz
Kaszę gotujemy w/g instrukcji na opakowaniu.
Szynkę kroimy w kostkę i dusimy z pokrojoną papryką i cebulką
Podlewamy lekko oliwką i doprawiamy do smaku.
Bardzo smaczne i lekkie danie .
Gorąco polecam :)
Prosto i smakowicie, to lubię :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńApetyczne, lekkie danie - idealne na lato :)
OdpowiedzUsuńIdealne dla osob zabieganych jak ja!
OdpowiedzUsuńUwielbiam kaszę bulgur w takim wydaniu :)
OdpowiedzUsuńPomysłowo i prosto :) Idealne danie na lato :)
OdpowiedzUsuńCoś dla mojej mamy. Pozdrawiam cieplutko
OdpowiedzUsuńFajny prosty przepis, a do tego smacznie i zdrowo :)
OdpowiedzUsuńKasza bulgur jest bardzo ciekawa ale jakoś na stałe nie zagościła w naszej kuchni :)
OdpowiedzUsuńJednak danie wygląda bardzo apetycznie :)
Wygląda ciekawie, aż slinka cieknie na sam widok. ;)
OdpowiedzUsuńDziękuję wszystkim za miłe komentarze :)
OdpowiedzUsuńPyszna propozycja, uwielbiam wszystkie kasze :-)
OdpowiedzUsuńPorywam ten talerzyk! Moja ulubiona kasza w doborowym towarzystwie. Pysznie, pożywnie i zdrowo :) Mniam <3
OdpowiedzUsuńTakie jedzonko to ja lubię :)
OdpowiedzUsuń